Héctor Illueca encapçala la llista d'Unides Podem - Esquerra Unida com a "força decisiva" per a un tercer Botànic

El candidat veu factible augmentar la seua representació a Les Corts perquè el nou Consell "faça polítiques més valentes"

Guardar

Presentació de l'acord entre Podem i EU per a les pròximes eleccions del 28M. Imatge de Rober Solsona
Presentació de l'acord entre Podem i EU per a les pròximes eleccions del 28M. Imatge de Rober Solsona

Unides Podem i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) han escenificat aquest matí l'acord entre totes dues formacions per a concórrer de manera conjunta a les eleccions autonòmiques del pròxim 28 de maig. Héctor Illueca serà el cap de llista i, per tant, candidat de la coalició per a optar a la presidència de la Generalitat Valenciana.

Un acord que s'ha presentat en una roda de premsa celebrada en la Societat Coral El Micalet, que ha comptat amb la participació d'Héctor Illueca, Rosa Pérez Garijo, Pilar Lima i Estefania Blanes. L'acord utilitzarà la marca "Unides Podem-Esquerra Unida".

Segons han confirmat, la llista de València estarà encapçalada per Héctor Illueca (Podem), Rosa Pérez Garijo (EUPV) i Carmen Collado (Podem); la d'Alacant per María Teresa Pérez (Podem), Estefanía Blanes (EUPV) i Álex Aguilar (Podem); i a Castelló Marisa Saavedra (Podem), Irene Gómez (Podem) i Silvia Peris (EUPV).

Un acord que se circumscriu, a més de la Generalitat, a al voltant de 50 confluències municipals com Torrevieja, la Vall d'Uixó, Alaquàs, Albal, Alzira, Burjassot, Carcaixent, Ontinyent, Paterna, Silla o Utiel. Actualment, es treballa en més municipis i a les grans ciutats (València, Alacant, Castelló i Elx), en les quals "s'estan tancant els últims detalls".

Decisius per a un tercer Botànic

Hector Illueca s'ha mostrat satisfet per haver arribat a un "acord fruit del diàleg" i ja volgut posar en valor "l'esforç" de totes dues organitzacions que "han anteposat els interessos de la gent humil del nostre poble a qualsevol altra consideració".

El candidat valora la importància d'aquest acord que "dona continuïtat a un espai polític fonamental perquè el Botànic siga el Botànic i no una altra cosa". Una unió de forces que reconeixen com a "clau i essencial" per a reeditar una tercera legislatura amb govern d'esquerres i que es marca l'objectiu d'obtenir més representació "per a canviar les forces en el si del Govern i que el nou Consell faça polítiques més valentes, a l'altura del nostre poble en un context que serà molt difícil".

Un resultat positiu que Illueca veu factible gràcies a l'enquesta interna, realitzada per 40dB, que reflecteix més presència d'Unides Podem – Esquerra Unida a Les Corts. "Som l'única força que té potencial de creixement, que pot mobilitzar a sectors desencantats i interpel·lar a una part de la societat sense la qual no es reeditarà un tercer Botànic", ha destacat.

Un acord que respon a les demandes ciutadanes

Per part seua, Rosa Pérez Garijo ha valorat "un acord que s'ha treballat bé, i quan es treballa bé va a poc a poc perquè som persones de diàleg, de parlar molt, de reunir-se molt... No teníem dubtes que arribaria". En aquest sentit, ha lamentat "no haver aconseguit una confluència molt més àmplia amb la suma de Compromís" però s'ha felicitat de repetir "una confluència fonamental per al segon Botànic".

Finalment, les diputades Pilar Lima i Estefanía Blanes han destacat, respectivament, un acord "necessari que respon a la demanda de la ciutadania valenciana" i que "representa a les dues organitzacions, des del respecte i la generositat, resultat del treball continuat dels últims quatre anys".

Destacats