Guillem Montoro reivindica la visibilitat trans en les Corts Valencianes amb la seua candidatura

Guardar

toma-posesion-guillem-montoro
toma-posesion-guillem-montoro

Guillem Montoro, actual regidor de Benestar Social, Igualtat i Participació Ciutadana de Paiporta, va presentar ahir la seua candidatura com a diputat a les Corts Valencianes, envoltat de quasi un centenar d'assistents.

El jove polític va voler remarcar l'excel·lent treball realitzat fins ara des de Compromís en matèria d'Igualtat i polítiques inclusives, posant sobre la taula la ferma reivindicació que "és necessari escoltar al teixit associatiu per a avançar en política social".

Titulat com a Tècnic Superior en Igualtat de Gènere, Montoro va saltar als mitjans l'any passat en convertir-se en el primer home transsexual a ostentar un càrrec polític a Espanya. Per això, vol "continuar reivindicant espais per a persones trans, dignificant la política i sobretot, les vides de totes les persones que s'han deixat la pell lluitant perquè algú com jo estiga hui ací".

A més, podria convertir-se en un dels diputats més joves de la cambra. "Vinc de la generació dels qui no creuen en la política, dels qui s'han vist obligats a emigrar per a tindre futur. Em presente per a fer una nova política, que també incloga la veu dels joves".

Guillem Montoro, que es presenta com a candidat a les primàries de Compromís a les Corts Valencianes, podria convertir-se en la primera persona transsexual a ocupar un escó en l'hemicicle valencià i el primer home a fer-lo a escala estatal, juntament amb Carla Antonelli.

Destacats