Grezzi enlletgeix al PSOE que faça "pinça" amb l'oposició i defensa la "transparència" de l'EMT

Guardar

El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, en la roda de premsa
El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, en la roda de premsa

El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, ha lamentat aquest dijous que el PSOE faça "pinça" amb l'oposició, després que els socialistes, socis de Compromís en l'equip de govern local, hagen demanat un consell extraordinari de l'EMT perquè comparega el lletrat que representa a l'entitat en el procediment obert en el Tribunal de Comptes per l'estafa de 4 milions d'euros en la companyia.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans poc abans del Ple de l'Ajuntament, en ser preguntat per aquesta petició del Partit Socialista "perquè els consellers" de l'EMT "puguen preguntar el que consideren oportú amb la finalitat d'aclarir tots els dubtes" que tinguen.

Grezzi ha lamentat que "algú vulga fer pinça amb l'oposició per a derrocar l'EMT, que és un dels serveis públics més valorats per la ciutadania de València".

A més, l'edil ha defensat que "l'EMT és l'empresa més transparent de l'Ajuntament". "S'estan donant totes les explicacions i es donaran totes, però sempre valorant que el que cal fer és pensar en els interessos de l'EMT i de la ciutadania, que vol la recuperació dels 4 milions que es van defraudar contra l'EMT, com estan testificant una sèrie de sentències de les quals hem tingut coneixement", ha subratllat.

En la seua opinió, "qui vulga reflotar aquest tema per algun interés està fent un mal servei al transport publique i a una empresa pública molt ben valorada per la ciutadania", ha sentenciat.

"CONTROL" A GREZZI

Des de l'oposició, el PP ja va mostrar el seu suport a la sessió extraordinària proposada pels socialistes, i aquest dijous, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha assegurat en declaracions als mitjans que "el PSOE compta amb el nostre suport per a ficar a control al senyor Grezzi" i "que no faça el que li done la gana en l'EMT".

A més, el líder de Ciutadans ha aprofitat per a demanar que l'EMT tinga "abast metropolità" i funcione amb una visió per a 1,5 milions de valencians i no de 800.000 com ara.

"Estem fent números i de les 350 parades que té Metrobus a València, totes coincideixen amb l'EMT i podríem traure sinergies en parades i línies". Segons Giner, l'EMT "ha de continuar sent pública però amb gestió ampliada des de la Generalitat i visió metropolitana".

Posteriorment, durant el debat dels temes econòmics, en parlar d'estabilitat pressupostària, Giner ha lamentat que, segons l'informe de l'interventor, a 20 de setembre, els comptes anuals de l'EMT en 2020 llancen pèrdues de 18,4 milions d'euros i 14 milions d'euros patrimoni net negatiu.

Giner ha assegurat que Cs no vol que l'EMT siga privada ni aspira al fet que done beneficis, i ha assegurat que vol que continue sent una empresa pública "però això no significa que vegem que en 2020 els valencians paguen més IBI i que els diners s'haja d'anar a una empresa, la de Grezzi".

"Una empresa que necessita més de 100 milions d'euros i que enguany per a acabar l'any necessitarà més de 40 milions, això no és sostenibilitat", ha insistit.

Des del seu punt de vista, l'EMT hauria de ser metropolitana i caldria estudiar "sinergies" amb les parades de metro per a "buscar rendibilitat". "Que siga un servei públic no significa que siga un pou sense fons i el joguet de Grezzi".

Per part seua, el regidor d'Hisenda a València i actual portaveu socialista al seu ajuntament, Borja Sanjuán, ha assenyalat, també durant el ple, que "l'EMT ha patit per la pèrdua de viatgers, com totes", a conseqüència de la pandèmia.

Així mateix, ha volgut deixar clar que "l'EMT no és del regidor que la porta" i que "l'Ajuntament treballara perquè siga sostenible" i s'ha mostrat "a favor" d'obrir el debat per a ampliar el servei a l'àrea metropolitana.

Destacats