La Generalitat supleix les mancances del servei de Rodalia amb noves línies d'autobús

Des de les plataformes d'Indignats amb Renfe i Usuàries del Tren Valencià consideren que "no és la millor solució" i demanen "pressionar a Renfe" perquè millore el servei

Guardar

La directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, juntament amb l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, en la presentació del nou servei que uneix València i Xàtiva
La directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, juntament amb l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, en la presentació del nou servei que uneix València i Xàtiva

Els usuaris i usuàries valencianes del servei de Rodalia han viscut una nova jornada negra. Ahir, dimarts 2 de novembre, a les 15 hores s'havien cancel·lat ja un total de 16 trens mentre que la línia entre València i Castelló de la Plana havia patit demores de fins a 35 minuts durant tot el matí a causa d'una avaria en la infraestructura ferroviària entre Borriana i Almenara.

Una jornada que, més que una excepció és ja habitual entre aquelles persones que cada dia utilitzen aquest mitjà de transport públic per a anar a treballar, a estudiar o a fer diferents tasques quotidianes.

Per a tractar de compensar aquesta deficiència del servei, la Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, posava ahir mateix en marxa nous serveis de transport públic d'autobús, que serviran per a reforçar la connectivitat interurbana i comarcal en la Comunitat Valenciana: expedicions de reforç del corredor València-Castelló i noves línies entre la capital valenciana i les comarques de La Safor, La Costera i La Ribera. Hi haurà parades a Vila-real, Gandia, Xàtiva, Carcaixent, Algemesí i Alzira.

Arcadi España, a Castelló de la Plana, presentant la millora del servei
El conseller Arcadi España, a Castelló de la Plana, presentant la millora del servei

"No és la millor solució"

Aquestes línies ajudaran els usuaris i usuàries a tindre una alternativa fiable per a no dependre de l'incert servei de Rodalia, però no acaba de convéncer als principals col·lectius que exigeixen un transport ferroviari digne.

Des de les plataformes d'Indignats amb Renfe i Usuàries del Tren Valencià consideren que posar autobusos per a pal·liar un dèficit que està generant Renfe "no és la millor solució". Des d'aquests col·lectius consideren que "si suplim aquestes mancances amb serveis d'autobús no estem solucionant el problema, és Renfe qui l'ha de solucionar i cal pressionar perquè ho faça, dotant-los de les inversions necessàries perquè contracte els treballadors que necessita per a portar endavant un bon servei de ferrocarril que no està realitzant actualment".

Aquestes noves quatre línies d'autobús proporcionen un servei més fiable encara que, en alguns dels casos, s'incrementa el temps de viatge. Concretament, entre Castelló de la Plana i València el temps estimat amb tren és de 87 minuts mentre que amb autobús és de 90 minuts. En el cas del trajecte entre Xàtiva i València, amb tren es tarden 43 minuts i amb autobús 70 minuts. Entre Gandia i València, el viatge amb tren és de 56 minuts mentre que amb autobús és, també, de 70 minuts. Finalment, entre Carcaixent i València el temps es triplica, sent amb tren de 32 minuts i d'autobús de 105 minuts.

Estació del Nord durant la vaga de Renfe a setembre de 2021
Estació del Nord durant la vaga de Renfe a setembre de 2021

49 noves expedicions al dia

La directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, presentava ahir, juntament amb l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el nou servei de llançadora que unirà La Costera amb València. Aquest servei de transport públic tindrà nou expedicions al dia i comptarà amb parada en l'Estació d'Autobusos, i a València en l'avinguda Ausiàs March, en la Gran Via Ramón y Cajal i en l'Estació d'Autobusos.

D'altra banda, la connectivitat entre València i Gandia es reforça amb un nou servei d'autobús interurbà entre totes dues ciutats que realitzarà diàriament 10 expedicions del trajecte Gandia-València i 12 del de València-Gandia, amb parades en les estacions d'autobusos de totes dues ciutats i, en la capital valenciana, afegirà una més en l'estació de tren Joaquín Sorolla.

Respecte al reforç del servei entre Castelló de la Plana i València, la millora es tradueix en un augment de la freqüència de pas dels autocars que enllacen totes dues ciutats, que passen de cinc a vuit expedicions. El trajecte, que tindrà pas i parada a Vila-real. A més, per a aquesta línia, s'ha previst la ubicació d'una nova parada a la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la finalitat d'ampliar les prestacions per al col·lectiu d'estudiants de les universitats.

Quant a la comarca de La Ribera, el nou servei d'autobús llançadora reforçarà la connectivitat amb València des de Carcaixent, amb parades a Alzira i Algemesí i tindrà 10 expedicions diàries. Aquesta línia realitzarà a Carcaixent tres parades, a Alzira cinc i a Algemesí dues, i a València arribarà a les avingudes Ausiàs March, Tarongers i Blasco Ibáñez, a la Gran Via Ramón y Cajal i a l'Estació d'Autobusos.

Arxivat a:

Destacats