La Conselleria de Mobilitat impulsa la connectivitat interurbana amb València

S'ha presentat una connexió amb Gandia i altra amb Castelló de la Plana i es treballa per a seguir ampliant el servei

Guardar

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat al costat de l'alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat al costat de l'alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, està impulsant la connectivitat interurbana de diferents punts de la Comunitat Valenciana amb València. Concretament, en aquestes últimes dues setmanes s'ha millorat la connexió amb Castelló de la Plana i s'ha presentat una nova línia amb Gandia.

A més, segons han confirmat des de la mateixa Conselleria, s'està treballant en noves línies que es presentaran pròximament.

El conseller Arcadi España recorda que "l'aposta del Consell per un model de mobilitat sostenible és ferma i evident i passa, sens dubte, per l'enfortiment d'una xarxa de transport que propicie tant la reducció d'emissions i la disminució de la contaminació, com l'acostament dels veïns i veïnes dels diferents punts del nostre territori. Fomentar maneres de desplaçament respectuoses amb el medi ambient i l'entorn natural i paisatgístic és un compromís del Consell amb tots els valencians i valencianes, que han de tindre a l'abast de la mà formes de desplaçament assequibles, eficients i respectuoses amb el medi ambient", incideix el titular de Mobilitat.

València-Gandia, des del 2 de novembre

Horaris de la línia entre Gandia i València
Horaris de la línia entre Gandia i València

La Generalitat Valenciana presentava ahir la nova connectivitat entre València i Gandia amb un nou servei d'autobús interurbà entre totes dues ciutats, servei que iniciarà dimarts que ve, 2 de novembre.

La nova línia de transport públic, que realitzarà diàriament 10 expedicions del trajecte Gandia-València i 12 del de València-Gandia amb una duració de 70 minuts, tindrà parades en les estacions d'autobusos de les dues ciutats i, en la capital valenciana, afegirà una més en l'estació de tren Joaquín Sorolla.

Així, el dia 2 "comença un servei d'autobús públic, que no existia en l'actualitat i que contribuirà a reforçar un corredor fonamental, tant per al col·lectiu d'estudiants i com per a les persones que treballen a la ciutat de València no sols des de Gandia, sinó des de tota la comarca de la Safor", assenyalava el conseller durant la presentació, incidint en què "el nostre objectiu és oferir als veïns i veïnes de les dues àrees un servei de transport sostenible i assequible per a desplaçar-se diàriament en bones condicions".

Per part seua, l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, després d'agrair la sensibilitat de la Generalitat cap a la problemàtica de la mobilitat, afirmava que la connexió entre les dues ciutats i els pols econòmics i de tracció és "vital" per a "les oportunitats de totes i tots". Per al primer edil és necessari "treballar conjuntament entre administracions públiques i aportar junts per a oferir solucions que redunden en una millora dels drets i condicions de vida de la ciutadania".

Augment de la freqüència de pas amb Castelló de la Plana

Arcadi España, a Castelló de la Plana, presentant la millora del servei
Arcadi España, a Castelló de la Plana, presentant la millora del servei

El passat divendres 22 d'octubre també es presentava la millora del servei públic d'autobús amb Castelló de la Plana. Així, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, millorarà el servei amb un augment de la freqüència de pas dels autocars que enllacen totes dues ciutats, que passaran de 5 a 8 expedicions.

A més, el departament autonòmic ha previst, dins d'aquesta iniciativa "per a enfortir la connectivitat entre totes dues capitals", segons España, la ubicació d'una nova parada a la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la finalitat d'ampliar les prestacions per al col·lectiu d'estudiants de les universitats.

Amb tot això, amb el trajecte entre Castelló de la Plana i València, que tindrà pas i parada a Vila-real i una duració d'entre 75 i 90 minuts, "s'afavorirà l'ús de la xarxa de transport públic i es facilitarà els desplaçaments quotidians de les persones residents en aquestes ciutats", ressaltava el conseller.

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, valorava "l'ampliació de les connexions amb autobús permetrà atendre un dèficit en el servei actual, per als usuaris i usuàries en general que es desplacen de Castelló a València per raons de treball o personals, però especialment per als estudiants".

Destacats