Arcadi España situa 'la sostenibilitat i la innovació' com 'els principals reptes' del transport del futur

El conseller ha participat aquest dimecres en la signatura de la Declaració d'Intencions sobre del Programa València Valle d'Hidrogen H2VLC

Guardar

Arcadi España, a la signatura de la Declaració d'Intencions sobre el Programa de Desplegament de l'Economia de l'Hidrogen Verd
Arcadi España, a la signatura de la Declaració d'Intencions sobre el Programa de Desplegament de l'Economia de l'Hidrogen Verd

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha situat "la sostenibilitat i la innovació" com "els principals reptes" del transport del futur i ha reiterat el compromís de la Generalitat "per a dur a terme iniciatives" en totes dues àrees "amb l'objectiu de desenvolupar un context òptim i respectuós amb l'entorn per al trànsit i la logística".

En aquests termes s'ha pronunciat el màxim responsable de Mobilitat després de la signatura de la Declaració d'Intencions sobre el Programa de Desplegament de l'Economia de l'Hidrogen Verd en el Sector del Transport i la Logística en l'Àrea Metropolitana de València i el Port de València, València Valle d'Hidrogen-H2VLC, entre l'Ajuntament de València, la Fundació Valenciaport i la Universitat Politècnica de València. A l'acte han assistit també la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, i la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat, Anaïs Menguzzato.

"Avançar i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de l'àrea metropolitana de València és l'objectiu i, per a aconseguir-lo, és necessari apostar per mitjans menys contaminants. El camí cap al futur passa, sí o sí, per la sostenibilitat", ha assegurat el conseller.

"Per a això, és a dir, per a ser capaços de desenvolupar projectes orientats a frenar el canvi climàtic i a avançar en la descarbonització, on la innovació juga un paper fonamental per a reduir la petjada ecològica, l'aliança entre les diferents administracions és fonamental", ha sostingut Arcadi España.

"Les ciutats no són illes - ha reflexionat el conseller-, i per això, la gestió en aquest àmbit ha de realitzar-se amb una visió més global, que implique les diferents institucions presents en les àrees metropolitanes en benefici de la població de tots els municipis que la conformen".

Finalment, Arcadi España ha tancat la seua intervenció amb paraules d'agraïment i reconeixement als treballadors i treballadores del sector del transport "per la seua dedicació, esforç i treball" durant la pandèmia de COVID-19.

Destacats