La Generalitat recorrerà davant el Suprem el decret que retalla el transvasament Tajo-Segura

Puig confirma que s'ha demanat als serveis jurídics de l'Advocacia que elaboren un informe sobre aquest tema

Guardar

Ximo Puig i Aitana Mas en la sessió de control a Les Corts. Imatge de Rober Solsona
Ximo Puig i Aitana Mas en la sessió de control a Les Corts. Imatge de Rober Solsona

La Generalitat Valenciana recorrerà judicialment davant el Tribunal Suprem la norma aprovada aquest dimarts en el Consell de Ministres on s'ha confirmat la creació d'un cabal ecològic que disminuirà la quantitat d'aigua que, sobretot a partir de 2025, pot transvasar-se al riu Segura.

Així ho ha assegurat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant la sessió de control a Les Corts celebrada aquest matí, confirmant que s'ha demanat als serveis jurídics de l'Advocacia que elaboren un informe sobre aquest tema.

Un camí similar a l'iniciat per part del govern de Múrcia aquesta mateixa setmana, que també està elaborant els informes pertinents per a acudir al Suprem i tractar de revertir aquesta situació.

La norma encara no s'ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i el govern valencià té dos mesos per a presentar el recurs judicial.

"Aigua per sempre"

Puig ha reiterat que el Consell continuarà ajudant als regants perquè "el gran objectiu no és la utilització política permanent de l'aigua". "El que interessa als regants i a la Comunitat Valenciana és tindre aigua per sempre, i això ho aconseguirem", ha insistit.

En aquest sentit, el president considera que és partidari de "la menor crispació possible i buscant acord" perquè "les guerres de l'aigua només produeixen fang" i ha lamentat que no existisca "aquesta sensibilitat" en altres territoris.

A més, el cap del Consell ha garantit que la Generalitat es mantindrà "on ha estat sempre des del minut zero" respecte a aquest transvasament. "Hem anat més de 40 vegades als tribunals i continuarem anant, però volem aigua per sempre, no com vostés que van estar durant un any sense aportar ni una gota al Tajo-Segura", ha declarat en al·lusió al govern del PPCV abans de 2015.

Arxivat a:

Destacats