Estañ, sobre la petició de reobertura de Gürtel: "Les ferides no es poden tancar sense jutjar el cap dels corruptes"

Guardar

Antonio Estañ
Antonio Estañ

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha valorat positivament la petició d'Anticorrupció de reobrir una peça de 'Gürtel' per a investigar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per prevaricació: "Construir una Comunitat per al futur només és possible tancant les ferides que va deixar la corrupció del PP, i eixes ferides no es poden tancar sense que es jutge el cap dels corruptes".

Així ho ha afirmat a través d'un comunicat, després que la Fiscalia haja demanat aquest dijous en l'Audiència Nacional la reobertura de la peça relativa a les contractacions del Govern valencià amb les empreses de la trama Gürtel, per a investigar si Camps va cometre delicte de prevaricació en una de les adjudicacions investigades.

Estañ ha posat en valor que la reobertura "implicaria procedir contra Francisco Camps i uns altres possibles implicats, com l'expresident de les Corts Juan Cotino per delictes de malversació de cabals públics i prevaricació".

Aquest encausament seria, al seu juí, el "tancament que necessita la societat valenciana per a mirar al futur lluny de la corrupció". "Ningú entenia que en la trama Gürtel, centrada en el model corrupte del PP, el senyor Camps no tinguera cap responsabilitat".

Ha destacat sobre aquest tema que les confessions de l'ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa i del considerat responsable de la Gürtel a València, Álvaro Pérez, "situaven la figura de Camps en la cúspide d'eixa piràmide de corrupció".

"EL DANY NO HA PRESCRIT"

Per al secretari general de Podem, no "resultava comprensible que Camps es lliurara per una qüestió de prescripció de delictes, quan el dany causat no solament no ho ha fet, sinó que ho paguem cada dia en forma de deute i de pèrdua de drets". "Hem de jutjar a tots els responsables per a passar pàgina", ha reivindicat.

En aquest sentit, ha assegurat que el "dany que va fer la trama del PP no ha prescrit i que és escandalós que Camps seguisca cobrant diners públics mentre és assenyalat com a responsable pels seus subordinats".

El PP "va fer un ús patrimonial de l'administració pública" i, per açò, els seus membres "es creien impunes", ha remarcat, abans de celebrar que, "ara, la Justícia pot demostrar que a ningú, independentment de la posició que ocupe, li ix gratis saquejar els diners dels valencians".

"Esperem que davant aquestes noves revelacions es faça justícia i els que han causat tant dany al poble valencià paguen amb diners i amb la certificació que la corrupció mai li pot eixir rendible a ningú. El dany que van fer no ha prescrit, i Camps segueix cobrant diners públics", ha resolt.

Destacats