L'esquerra suma a Benetússer: Eva Sanz guanya les eleccions amb uns resultats molt ajustats

Així quedarà la corporació municipal després de les eleccions municipals de Benetússer 2023

Guardar

Eva Sanz, candidata socialista en Benetússer
Eva Sanz, candidata socialista en Benetússer

Benetússer ha viscut una jornada electoral molt ajustada. El PSPV-PSOE s'ha alçat com la força més votada amb un total de 2.663 vots, la qual cosa suposa el 34.34 %, que li han permés aconseguir els 7 regidors. No obstant això, la candidata socialista, Eva Sanz, haurà de pactar amb altres partits polítics per a revalidar l'Alcaldia de Benetússer sumant majoria absoluta.

 

I és que el Partit Popular li va xafant els talons al partit socialista en ser la segona força política més votada amb 2.553 vots (el 32.92 %) que li ha permés guanyar 6 regidors. Tot apunta al fet que el PSPV-PSOE podria revalidar el pacte de govern amb Compromís, que ha tret 2 regidors, amb el 10.09 % dels vots, de la mateixa manera que ja van arribar a un acord després de les eleccions de 2019.

 

La resta de partits polítics que es presentaven als comicis municipals de Benetússer han obtingut els següents resultats: Ciutadans, s'ha quedat fora; i EUPV: Endavant, 1 regidor amb el 6.82 % dels vots; i VOX amb 1 regidor pel 8.25 % dels vots. No ha corregut la mateixa sort altres partits polítics com CONTIGO i FE de las JONS, que s'han quedat fora de la corporació municipal en haver obtingut, tan sols, 198 i 41 vots, la qual cosa suposa el 2.55 % i el 0.52 % respectivament.

Així, amb el 100% de l'escrutini realitzat, tot apunta al fet que Benetússer encara una altra legislatura amb un govern d'esquerres al capdavant del consistori amb Eva Sanz com a alcaldessa. Com ja va assenyalar la candidata socialista durant la presentació de la seua llista, "ens hem sentit molt secundats per la ciutadania, i continuarem treballant amb la mateixa il·lusió, amb un projecte definit i sense falses promeses. La nostra candidatura és la que pot donar resposta a les necessitats de la gent".

Arxivat a:

Destacats