Ens Uneix negocia amb el PP entrar en el govern de la Diputació de València

La formació de Jorge Rodríguez reclama 15 milions en inversions per a la Vall d'Albaida i actuacions d'àmbit autonòmic com reactivar les obres de l'Hospital

Guardar

Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix
Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix

Continuen sent dies intensos a Ontinyent. I és que Ens Uneix segueix treballant, sense els focus ni la pressió de setmanes anteriors, per a tractar d'impulsar una sèrie de millores a la comarca de la Vall d'Albaida i en els municipis on té representació. Després de la investidura del 'popular' Vicente Mompó com a president de la Diputació de València, i la publicació d'un govern provisional en l'entitat aquest dimecres, des d'Ens Uneix es negocia amb el Partit Popular l'entrada a aquest executiu de la seua diputada, Natàlia Enguix.

Tal com confirmen fonts de la formació a València Extra, Ens Uneix passaria a formar part d'un govern amb el PP -en el qual no estaria Vox, complint amb la seua línia roja- si fructifiquen els requisits establits pel partit de Jorge Rodríguez.

Uns requisits que passen pel llistat de 17 inversions que portarien 15 milions d'euros a la zona i que Ens Uneix va presentar durant el passat procés de negociació amb PSPV-PSOE, Compromís i el propi PP per a arribar a un acord de govern.

Concretament, es tracta d'una sèrie d'inversions en els municipis on el partit té alcalde o alcaldessa (Ontinyent, Benissoda, El Palomar, Bufali, Benicolet i Beniatjar) però també on té representació (Vilallonga de la Safor i Atzeneta d'Albaida). Entre aquestes inversions es troben obres com la carretera de Beniatjar, la carretera d'entrada a Bufali, centres de dia per a persones majors o auditoris per a posar en valor la cultura dels pobles de l'interior.

A més, han proposat al Partit Popular altres actuacions d'àmbit autonòmic, conscients de l'acostament de postures que haver aplanat el camí cap a la presidència de Mompó podria suposar amb el nou president de la Generalitat, Carlos Mazón. Així, reprendre les obres de l'Hospital d'Ontinyent o del Palau de Justícia de la capital de la Vall d'Albaida, entre altres actuacions, es consideren peticions prioritàries d'Ens Uneix per a oferir el seu suport en la Diputació.

En el cas d'entrar a formar govern amb el PP, la formació podria gestionar àrees com Cooperació municipal, Igualtat o Memòria Democràtica.

Oberts a entrar en el govern

Aquesta possibilitat de formar un govern en la Diputació de València, que seria en minoria en comptar amb 14 diputats (13 del PP i 1 d'Ens Uneix), establint-se la majoria en 16, es va obrir el mateix dia de la investidura. El president Vicente Mompó reconeixia que Ens Uneix ha sigut "qui més pressió ha suportat" durant les negociacions i els agraïa que, en votar-se a si mateixos, hagen permés que el PP presidisca la Diputació. Per part seua, la diputada del partit de la Vall d'Albaida, Natàlia Enguix, insistia que sempre han estat disposats a entrar en un govern de la corporació provincial presidit pel PP: "Estem oberts a tot el que ens puguen oferir".

El full de ruta de la formació de Jorge Rodríguez és seguir amb les converses durant la setmana vinent, amb l'objectiu d'oficialitzar aquesta possible entrada en el govern de l'entitat supramunicipal abans de finalitzar el mes de juliol.

Destacats