L'EMT de Sandra Gómez: noves línies, més freqüències i serveis "exprés"

La candidata socialista a l'alcaldia de València impulsa el pla "En Menys Temps" per a reforçar el servei d'autobús a la ciutat i la seua àrea metropolitana

Guardar

Los autobuses mantendrán el descuento del 50 % hasta el 31 de diciembre
Los autobuses mantendrán el descuento del 50 % hasta el 31 de diciembre

Millorar el servei, crear noves línies, augmentar la freqüència i oferir una connectivitat major. Sota aquestes premisses ha nascut "En Menys Temps", un pla que, fent un joc de paraules amb les sigles de l'EMT, pretén impulsar el servei del transport metropolità d'autobús a la ciutat de València. La candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia de la capital del Túria, Sandra Gómez, pretendre potenciar la mobilitat i dotar a aquest mitjà de transport una estratègia renovada.

I és que, tal com recorda Gómez, els usuaris i usuàries d'aquest servei tarden un 15% més a realitzar el trajecte que els de la resta de l'Estat. Un fet al qual cal sumar que l'EMT ha sigut el mitjà de transport que més ha tardat a recuperar el flux de passatgers després de la pandèmia.

Una situació que el PSPV-PSOE vol revertir amb aquest paquet de mesures.

María Pérez i Sandra Gómez presenten el pla EMT en menys temps
María Pérez i Sandra Gómez presenten el pla En Menys Temps (EMT)

Emmallar la ciutat amb 11 noves línies

Així, la socialista pretén crear 11 línies noves, que se sumaran a les 45 ja existents, que s'adaptaran per a no duplicar serveis, amb una configuració radial i també transversal, aconseguint donar un servei òptim a tots els barris de la ciutat.

Una renovació del mapa actual que multiplicaria per dos la freqüència de pas en les línies amb més demanda (un autobús cada cinc minuts) i emmallaria la ciutat per a incrementar i millorar el servei en tots els barris, minimitzant els transbords i oferint una mobilitat transversal amb la resta de serveis de transport públic.

  • BAF1 Malva-rosa-Beniferri
  • BAF2 Cabanyal-Benicalap
  • BAF3 Natzaret-Soternes
  • BAF4 Patacona-Benicalp
  • BAF5 Circular centre
  • BAF6 Cabanyal-Barri Llum
  • BAF7 Benimaclet-Malilla
  • BAF8 Torrefiel-Malilla
  • BAF9 Sant Isidre (Vara de Quart)-UPV
  • BAF10 Circular Trànsits
  • BAF11 La Torre-Ciutat Vella
Red En Menos Tiempo
Xarxa En Menys Temps (EMT)

Huit línies exprés

A més, el pla En Menys Temps també contempla la creació de huit línies exprés d'autobús que tindrien una sola parada en el trajecte i es connectarien amb la xarxa de Metrovalencia o la resta de les línies d'autobusos existents i donarien servei d'una forma ràpida als pobles propers a València.

L'objectiu de la proposta és oferir un servei més ràpid, còmode i barat als ciutadans dels pobles pròxims a la ciutat, que tenen el mateix dret que els residents en els barris urbans a un transport públic de qualitat.

Les línies exprés es complementarien amb l'oferta d'autobusos ja existent i tindrien parades en punts estratègics com la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Bulevard Sud o la parada de Metrovalencia de Benimaclet.

Destacats