Sandra Gómez proposa huit línies expresses d'EMT per a connectar el centre de València amb els seus pobles

Les huit línies tindrien una única parada i es connectarien amb les diferents opcions de transport públic existents a València

Guardar

 Un grup de persones esperant en una parada d'autobús de l'EMT
Un grup de persones esperant en una parada d'autobús de l'EMT

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha proposat un pla anomenat En Menys Temps (EMT) per a millorar el transport públic de la EMT de la ciutat i connectar els pobles pròxims al centre urbà. Aquest pla inclouria la creació de huit línies expresses d'autobús que tindrien una sola parada en el trajecte i es connectarien amb la xarxa de Metrovalencia o la resta de les línies d'autobusos existents.

La idea és oferir un servei més ràpid, còmode i barat als ciutadans dels pobles pròxims a la ciutat, que tenen el mateix dret que els residents en els barris urbans a un transport públic de qualitat. Les línies exprés es complementarien amb l'oferta d'autobusos ja existent i tindrien parades en punts estratègics com la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Bulevard Sud o el metro de Benimaclet.

Sandra Gómez y María Pérez, en una parada de la EMT
Sandra Gómez i María Pérez, a una parada de l'EMT

Segons ha destacat la candidata María Pérez, integrant de la llista socialista com a responsable de l'àrea de Mobilitat, aquests nous recorreguts milloraran substancialment els temps de trajecte actuals de l'EMT, que poden ser de fins a 45 minuts amb 22 parades en llocs com Castellar-l'Oliveral i Forn d'Alcedo, o de 49 minuts per a arribar al Palmar amb 20 parades.

A més, el pla també contempla la modificació de la línia 16 per a connectar Cases de Bárcena amb el metro de Meliana, oferint una connexió ràpida i eficient. En general, l'objectiu és que l'EMT oferisca el millor servei públic possible per a fomentar l'ús del transport públic i reduir el trànsit a la ciutat.

La proposta de Sandra Gómez busca reduir les desigualtats en l'accés al transport públic entre els residents dels pobles pròxims a València i els residents dels barris urbans de la ciutat. La creació d'aquestes huit línies exprés i la reducció dels temps de trajecte existents poden suposar una gran millora per a la qualitat de vida dels ciutadans i reduir la contaminació i el trànsit a la ciutat.

Destacats