Elena Bastidas: "Puig és corresponsable de l'ocorregut en els centres de menors per la seua negativa a investigar"

La portaveu adjunta del GPP adverteix que "arribarem fins al final perquè volem que es faça justícia"

Guardar

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha indicat que "Puig és corresponsable de l'ocorregut en els centres de menors per la seua negativa a investigar el cas d'abusos i l'intent de bloqueig dels socialistes en el Parlament Europeu".

Bastidas ha assenyalat que "davant la sistemàtica negativa del govern d'esquerres a investigar un sistema de protecció de menors que falla, davant el bloqueig a investigar què està passant en els centres de menors, elevem en el seu moment una sol·licitud al Síndic de Greuges i una altra via Parlament Europeu a través del Comité de Peticions".

"Ara ha sigut admesa a tràmit la petició realitzada pel PPCV i, el més decebedor, és que ha tirat avant amb l'oposició del PSOE, alguna cosa que no és l'habitual. Per a vergonya de tots els valencians, Puig ha donat ordre perquè aquesta investigació no isca a davant. Ni el senyor Puig ni 25 senyors com ell i Oltra podran amb aquesta diputada com no van poder amb Maite, la xiqueta víctima d'abusos. Volem que s'arribe fins al final i es faça justícia amb Maite i amb els xiquets i xiquetes víctimes, per a saber què ha passat i no es torne a repetir", ha indicat.

Elena Bastidas ha afirmat que "volem que es faça justícia perquè ací no s'ha volgut investigar, ni depurar responsabilitats polítiques ni establir mesures per a evitar que torne a ocórrer".

Per a la diputada popular, "la petició ha hagut de votar-se per l'oposició del PSOE. Puig és corresponsable de tot el que ha passat en els centres de menors per la seua negativa i el seu bloqueig a investigar, estudiar i depurar responsabilitats sobre la gestió dels més vulnerables que són els nostres menors".

El procediment seguit és un procediment ordinari. Generalment cap grup polític s'oposa a la tramitació. En aquest cas, el grup socialista va ser l'únic que es va oposar. Això va obligar a portar-ho a la taula de coordinadors del Comité de Peticions, on estan representats tots els grups, i que va votar a favor per majoria que s'admetera a tràmit, rebutjant així el criteri dels socialistes. Ara la petició seguirà el seu curs ordinari, la qual cosa inclou demanar a la Comissió Europea, a través del DG corresponent, que farà una investigació preliminar sobre el cas. Una vegada la Comissió Europea remeta el seu informe al Comité de Peticions, l'assumpte es posarà en agenda per a debatre en reunió del comité.

Bastidas ha assenyalat respecte al procediment que "la carta que hem rebut és una carta d'ofici que remet la Presidenta de la comissió sempre que una petició és acceptada. En definitiva, el PSOE no sols va ser l'únic grup que es va posicionar en contra d'investigar aquest assumpte, sinó que a més, ara intenta confondre demostrant un gran desconeixement del procés parlamentari".

Arxivat a:

Destacats