El President Morera i el Director de l’Agència Antifrau analitzen els avanços contra la corrupció i la recuperació del crèdit reputacional de les institucions valencianes

Guardar

DSC_3502
DSC_3502

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha rebut este matí al Director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana, Joan Llinares, per a parlar del treball i dels avanços d’una agència que ha estat pionera i capdavantera en l’Estat espanyol. Entre d’altres qüestions, el President de la cambra autonòmica i el màxim responsable de l’entitat antifrau han analitzat la incidència del treball de l’ens en la transposició de la normativa europea a l’àmbit intern de l’administració valenciana i també a les empreses

En paraules del President Morera, "l’agència creada en la legislatura passada ha fet passes molt importants i ens ha situat com l’autonomia capdavantera en la prevenció de la corrupció i el frau de les institucions. De fet, hem de tindre en compte que amb la creació de l’agència ens avançàrem tres anys a la norma europeaen este sentit i continuem sent la guia de les agències antifrau de tot l’estat". En eixa línia, el President de les Corts considera molt important el fet que l’agència garantisca la protecció de testimonis que denuncien la corrupció.

El Director de l’Agència Antifrau, Joan Llinares ha recordat que l’organisme que dirigeix ha estat el precursor de la creació d’una xarxa d’agències espanyoles i que es treball molt estretament amb la xarxa europea, EPAC-ACN. Totes estes accions, en paraules del President Morera, "han contribuït molt a la recuperació del crèdit reputacional de les institucions públiques valencianes. Com a prova, en la darrera Memòria de la Fiscalia de la Comunitat Valenciana, presentada en les Corts ,es constata la baixada notable de delictes en l’esfera pública".

En la trobada de hui, s’han analitzat aspectes que poden millorar l’accessibilitat i la qualitat democràtica de les institucions valencianes. També, el Director de l’Agència Antifrau ha informat al President Morera que preveu presentar a les Corts l’informe de 2020 durant el mes d’abril del present any.

Destacats