El PPCV apel·la a la prudència i a la presumpció d'innocència i recorda el recent arxiu del 'pitufeo'

Guardar

La portaveu del PPCV, María José Català, en imatge d'arxiu
La portaveu del PPCV, María José Català, en imatge d'arxiu

La secretària general del PPCV i portaveu del grup 'popular' a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha apel·lat aquest dimecres a la prudència i a la presumpció d'innocència, després de l'alçament del secret del sumari del cas Azud, que afecta càrrecs del PP i PSPV, i ha recordat en aquest sentit el recent arxiu per part del Tribunal Suprem de la causa coneguda com el 'pitufeo'.

En aquesta causa, originada fa cinc anys, s'investiguen delictes de tràfic d'influències, prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal i figuren com imputades unes 60 persones. Entre elles, l'exvicealcalde de València amb el PP i mà dreta de la morta Rita Barberá, Alfonso Grau; el cunyat de la ex-primera edil i advocat, José María Corbín; l'exregidor socialista i subdelegat del Govern, Rafael Rubio, l'exresponsable de les Finances del PSPV José María Catalunya i empresaris com Jaime Febrer.

"En el PPCV respectem tots els procediments judicials", ha assenyalat en un comunicat, i ha subratllat que el cas Azud està en fase d'instrucció, per la qual cosa apel·len a la "prudència" perquè "l'experiència, molt recent per cert, per la carpetada definitiva del Tribunal Suprem a un altre dels procediments, ens diu que hem de ser prudents, que cal respectar la presumpció d'innocència i que els partits hem de ser cauts en les nostres declaracions i afirmacions en aquests procediments".

Catalá ha subratllat que no tenen el sumari i ha apuntat al fet que "pot ser que altres partits polítics els síndics dels quals formen part del procediment defensant a alguns acusats el tinguen; nosaltres no", en al·lusió al portaveu del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, que defensa a l'empresari Jaime Febrer, imputat en aquesta causa en la qual que investiga el pagament de comissions il·legals relacionades amb operacions urbanístiques i adjudicacions de contractes.

"No podem parlar d'un sumari que no coneixem i que només coneixen les parts en el que a cadascun els afecta; per tant, fins que no coneguem tot el sumari i avanç la instrucció, apel·lem a la presumpció d'innocència i a la prudència", ha insistit, per a recordar l'"experiència molt recent" del cas del 'pitufeo' —un presumpte delicte de blanqueig en les eleccions de 2015 en el grup popular de l'Ajuntament de València i que ha sigut arxivat per als investigats a excepció de Grau—.

Catalá ha assenyalat que aquest últim procediment —en el qual estaven investigades mig centenar de persones, regidors i assessors del PP— "es va fer molt llarg, massa llarg, i que ha acabat aquesta setmana amb una carpetada definitiva en el Suprem". "No caiguem en el mateix error, siguem prudents tots", ha instat.

Destacats