El Consell fixa el full de ruta de la desescalada valenciana mantenint el gruix de les mesures

Es revisaran cada 15 dies les restriccions amb l’objectiu de realitzar una progressiva relaxació de les mesures

Guardar

08RUEDAPRENSA12seleccion2
08RUEDAPRENSA12seleccion2

Aquest matí s'ha celebrat una nova reunió de la mesa interdepartamental en la qual s'han revisat les mesures restrictives en vigor per a fer front a la pandèmia.

La Comunitat Valenciana és actualment l'autonomia amb millors dades sanitàries, tenint la incidència més baixa d'Espanya. Una situació que s'ha aconseguit després de les restriccions imposades fa 25 dies amb vista a mantenir controlats els contagis durant el pont de Sant Josep i en els dies de Setmana Santa.

Una vegada finalitzats aquests dies festius, el pròxim dilluns 12 d'abril s'obri un nou escenari en el camí cap a una desescalada progressiva que des del govern valencià s'afirma que serà "prudent".

Així, en aquesta primera etapa del full de ruta traçat pel Consell, es mantindran una gran part de les mesures imposades, almenys, durant 15 dies més i altres experimentaran lleugeres relaxacions.

TRES NOVETATS

Les principals novetats anunciades pel president Ximo Puig i la consellera de Sanitat Ana Barceló és que en l'àmbit privat es podran reunir dos grups no convivents mentre que en l'àmbit públic es permetrà la reunió de sis persones no convivents (dues més que amb les mesures vigents), permetent les taules d'un màxim de sis persones en l'hostaleria.

Així mateix, s'ha anunciat que des d'aquest pròxim dilluns es flexibilitzaran les condicions per a visitar les residències immunitzades.

LA RESTA DE MESURES ES MANTENEN

Pel que respecta a la resta de mesures, es mantenen les que estaven vigents: tancament perimetral autonòmic, toc de queda entre les 22 i les 6 hores, un terç de l'aforament en interior d'establiments amb tancament a les 18 hores, incloent-hi les terrasses.

El dia 22 d'abril tindrà lloc la pròxima reunió de la mesa interdepartamental i, si les xifres actuals es consoliden, es podran avançar en la relaxació de les restriccions.

Si les dades continuen sent positives la Comunitat Valenciana alçarà el perimetratge autonòmic abans que decaiga l'estat d'alarma, previst per al 9 de maig.

BAIXADA DRÀSTICA DE LA MORTALITAT

El president ha recordat que "25 dies després i des de la màxima prudència la Comunitat Valenciana ha baixat la incidència a la meitat, tenim la menor presència del virus de tota Espanya (cinc vegades inferior a la mitjana estatal) i no hi ha cap país d'Europa amb una incidència menor que la Comunitat Valenciana. A més, la baixada de la mortalitat ha sigut dràstica".

En aquest sentit, el cap del Consell ha agraït el treball de la ciutadania i dels sanitaris i ha avançat que entre hui i demà la Comunitat Valenciana arribarà al milió de dosis administrades, sent l'autonomia amb major índex d'administració de vacunes.

Respecte a la vacunació amb AstraZeneca en persones menors de 65 anys, la consellera Barceló ha afirmat que "tenim marge per a realitzar estudis perquè aquesta dosi s'administra al cap de 12 setmanes" i ha anunciat que "si no hi ha canvis i no és necessari administrar la segona dosi, anul·larem les cites previstes".

Destacats