'El Bigotes' avisa: "Casado hauria de saber que encara té molta merda en la motxilla"

Guardar

bigotes_taula
bigotes_taula

L'exresponsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigotes', ha afirmat aquest dilluns que el president del PP, Pablo Casado, a qui s'ha referit com "la regeneració", hauria de saber que "encara té molta merda en la motxilla" i ha agregat que l'eurodiputat Esteban González Pons "és un d'eixos cucs que sap mantindre's en la poma pels anys dels anys" i "viu de meravella encara".

Així s'ha pronunciat Pérez durant la seua declaració per videoconferència des de presó en la comissió de Les Corts Valencianes que investiga contractes de la Generalitat amb empreses vinculades a la trama Taula, en ser preguntat sobre l'actual eurodiputat i exconseller valencià.

"Que González Pons diga que em va tirar, menteix com un bergant perquè en plena Gürtel es va reunir amb mi per a veure si em podia ajudar en un assumpte personal, però es va reunir d'amagat perquè li feia por que li veren amb mi per València, és un mentider", ha assenyalat, per a agregar que sap que ha conegut "moltes coses d'ell". "Massa gent -ha agregat- a València és testimoni de com em tractava i del respecte que em tenia".

Pérez ha assegurat en un primer moment no saber el motiu de la seua compareixença en no estar imputat ni tindre "res a veure" amb el cas Taula, encara que s'ha mostrat disposat a respondre les preguntes dels grups, reafirmant que va ser l'expresident de la Generalitat Francisco Camps qui li va convidar a vindre a València: "Malgrat que hi ha un nodrit grup que s'obstina a desmentir-ho o negar-ho, a mi em convida a anar a la Comunitat Valenciana el senyor Camps, que en eixa època era el meu amiguet de l'ànima i em convida a anar a treballar per al partit".

Ha explicat que quan va arribar "hi havia un problema greu entre Camps i Zaplana que es portaven molt malament" i seguien "arribant" les "arrels" de l'anterior Consell: "Paco Camps nadava contracorrent i feia el que podia".

LA "GUÀRDIA PRETORIANA" DE CAMPS

El primer acte que se li dona a Orange Market, ha dit, se'l dona González Pons a un empleat seu que contracta perquè s'ho demana Camps. Segons ha incidit, Pons era un amic de la infància de l'expresident Camps --que "tenia una guàrdia pretoriana amb Pons, Gerardo Camps, la seua santedat el senyor Cotino i algun més"--, era "de la més absoluta confiança" i "en les seues àrees feia i desfeia com li venia en gana".

Preguntat sobre si tenia 'feeling' amb González Pons, ha assenyalat que aquest "tenia les seues empreses de capçalera i els seus amics i era amb els qui s'entenia". A ell, ha indicat, tot el que li donaven al marge dels actes del PP era per la seua "súplica i plor".

Sobre eixes empreses de capçalera, ha assenyalat que "una d'elles era el portavions, el submarí soviètic, Engloba, que treballava per a tots ells" i es quedava 120 concursos a l'any. "Qualsevol empleat amb càrrec solvent en qualsevol conselleria sap que per a qualsevol tipus de treball calia cridar a Engloba, negar-ho ara és absurd", ha incidit, i si a ell se li donaven "a dit" eixe podria ser el cas d'uns altres.

Ha instat la comissió a demanar al jutjat una conversa que va mantindre en el seu moment amb l'exdirector de Levante EMV Julio Monreal, "molt aclaridora" que en quasi 15 minuts "resumeix molt bé com es funciona a la Comunitat Valenciana".

Ha assenyalat sobre Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa, que li va conéixer quan "no era zen" i per a aconseguir uns abonaments per a veure els bous, però res més. També ha assegurat que Orange Market no va entrar a l'Ajuntament de València perquè ja treballaven per a ell Engloba i Trasgos, i malgrat que li felicitaven per la seua organització d'esdeveniments la pròpia alcaldessa d'aleshores, Rita Barberá, li va dir que es dedicara "al seu", que era el PPCV.

COTINO "VOLIA SER DÉU"

Álvaro Pérez ha tingut paraules específiques per a l'exconseller Juan Cotino, que "feia el que li donava la gana, ell volia ser Déu però no arribava a temps, no estava a l'altura". Per ell "passava absolutament tot, tot, tot, el confessable i inconfessable" i ha agregat: "De Juan Cotino estic escrivint encara l'ultramodern testament, tinc una peça molt important encara que és el del Papa". "Parlar d'aquest tipus m'incomoda bastant", ha dit, referint-se a ell com "menyspreable". Vicente Cotino, el seu nebot, "és un senyor, el seu oncle no".

Álvaro Pérez ha recordat que es compleixen deu anys de l'esclat del cas Gürtel i mai quan ha declarat ha "tirat merda a altres persones", sinó que ha intentat defendre's amb el que ell sap. Ha assegurat que "hi ha molt despistat" que diu que no sabia res del que estava passant i que "la covardia porta a ser desmemoriat". "Se sacsegen ells tirant la seua pròpia merda als altres i això és un problema que va a ser impossible eradicar", ha asseverat.

"Mai en els 10 anys he mentit, he pogut callar, però fa temps vaig decidir no callar", ha dit, simplement dient el que sap i no tirant de la manta com a tal: "Se suposa que quan estàs en el llit i tires de la manta quasi sempre se't queda el cul a l'aire i en aquest país quan et quedes amb el cul a l'aire vas malament perquè quasi sempre te'l trenquen".

NINGÚ LI VA DEMANAR "UN CÈNTIM"

Sobre Camps, ha indicat que ja va dir una vegada que considera que "com a polític era honrat, com a home un covard i com a amic una merda". Preguntat sobre si l'expresident sabia del sistema de cobraments imperant, ha indicat que era "absolutament conscient, coneixedor i sabedor" però ha afirmat que es jugaria "una mà i no la perdria" afirmant que "no es va portar un sol cèntim, mai, mai, de res".

A ell "cap polític a València" li va demanar un cèntim perquè els hi ha "menyspreable, miserables, covards o mentiders" però mai li han demanat res, "a diferència amb Correa, que li han tret els budells a Madrid".

Sobre els regals, ha apuntat que va fer "poquíssims" i consistien en corbates o algun rellotge, però ni viatges ni cotxes ni "barbaritats", encara que ha assenyalat que això també és relatiu perquè "és curiós, agafes a 150 periodistes, te'ls portes amb les seues dones a veure el primer partit de la selecció de futbol, full credit, i això no passa res, toca't els collons, és acollonant, això no passa res, i no obstant açò fas un regal d'una corbata de 150 euros i això és perquè li trenquen a un el darrere, no hi ha dret".

A més, 'El Bigotes' ha assegurat que els regals d'empresa segueixen existint però "fa anys els esfínters estaven més relaxats" i es rebien sense problema i ara "estan atapeïts" i ja no es reben en el despatx, sinó a casa: "Abans a plena llum, ara en la nocturnitat".

La compareixença ha finalitzat amb dos peticions per part de Pérez, una dirigida a Compromís ja que té coneguts en la presó que són valencians i simpatitzants, demanant que els diners que guanyen en la comissió d'investigació els donen a una bona causa, i un altre dirigit als mitjans, ja que el seu fill li pregunta moltes vegades per què li trauen tant en televisió si porta dos anys en la presó i està callat: "Amb afecte i molt humor, em voldria cagar en la puta mare de Wyoming, però amb molt humor".

Arxivat a:

Destacats