Divalterra podria constituir-se com un organisme autònom o una entitat pública empresarial

Els treballadors tindran veu i vot en el consell amb un representant

Guardar

divalterra_ep
divalterra_ep

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha donat a conéixer aquest dijous als grups polítics de la corporació i als treballadors de Divalterra el seu "full de ruta" per a l'empresa, la nova figura de la qual jurídica podria constituir-se com un organisme autònom, com és el cas del Patronat de Turisme o el Palau de la Música, o una entitat pública empresarial, com el Palau de Congressos.

Així ho ha transmés Gaspar, qui ha mantingut una reunió amb una vintena de membres de sindicats de Divalterra (CSIF, UGT i CCOO), en la seu de l'empresa pública, i als qui els ha comunicat que els treballadors tindran "veu i vot" en el futur, amb un representant en el renovat consell. Així mateix, ha informat grups polítics i oposició de les seues intencions.

Des de la corporació provincial s'ha destacat en un comunicat la "bona sintonia" amb sindicats, grups polítics i oposició, la qual cosa creuen que apunta a la "immediatesa" en la presa de decisions sobre el futur de l'empresa pública. L'objectiu de Gaspar és obtenir el "màxim consens possible" en l'elaboració d'aquest full de ruta.

El futur de Divalterra, amb prop de 700 treballadors i un pressupost que en el present exercici frega els 23 milions d'euros, pansa pels informes encarregats als serveis jurídics de la corporació, que determinaran les opcions viables per a la transformació jurídica de l'empresa, entre les quals decidirà el nou consell de Divalterra.

DOS MEMBRES MENYS EN EL CONSELL

La finalització d'aqueixos informes marcarà la data de la pròxima Junta General de Divalterra, en la qual l'ordre del dia constarà fonamentalment de dos punts: el nomenament del nou consell, que comptarà amb 12 membres enfront dels 14 de l'etapa anterior que representaven als sis grups polítics que integraven la Diputació, i l'elecció de la nova figura jurídica de l'empresa.

En qualsevol cas, la intenció de l'equip de govern de la Diputació és "garantir el manteniment dels llocs de treball en Divalterra", com van avançar el president i la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, en els dies previs i posteriors al nomenament de Toni Gaspar.

En aquesta línia, els responsables polítics de la institució han cercat la "bona sintonia" amb totes les parts implicades en el futur de Divalterra, esbossant la composició d'un consell "paritari" entre polítics i tècnics i amb la novetat de la presència d'un representant dels treballadors.

D'aquesta forma, els treballadors de Divalterra "tindran veu i vot en el futur de l'empresa, en estar dins d'un consell que explicarà a més amb sis representants polítics, un per partit, i cinc funcionaris tècnics, entre els quals hi haurà una important presència d'habilitats nacionals, així com també la d'un conseller delegat".

Una vegada nomenat el consell i resolta la figura jurídica sobre la qual operarà l'empresa, es podran tractar altres qüestions internes, com les reivindicacions laborals que la plantilla ha vingut mantenint en els últims anys, ha apuntat la corporació.

Arxivat a:

Destacats