El Consell destitueix a Aurelio Martínez com a president de l'Autoritat Portuària de València

Guardar

Aurelio Martínez durant una presentació
Aurelio Martínez durant una presentació

El Consell aprovarà aquest divendres 31 de març la destitució d'Aurelio Martínez com a director del port de València i proposa, en la seua substitució, a Joan Calabuig. En el ple habitual del Consell, celebrat els divendres, es materialitzarà el cessament del qual ha sigut el president de l'Autoritat Portuària de València (APV) des de 2015.

Martínez ja va avançar el passat Nadal que no continuaria al capdavant de la institució a partir del període electoral del 28 de maig, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut qui ha proposat a Joan Calabuig, secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes fins a aquest divendres. Hi haurà més canvis, perquè Carolina Punset, actual comissionada per a Assumptes Europeus i Iniciatives Estratègiques, passarà a ocupar el càrrec de secretària autonòmica, que fins a aquest divendres ocupava Calabuig.

El cessament d'Aurelio Martínez es produeix la mateixa setmana que aquest ha d'acudir a declarar a la Ciutat de la Justícia de València per la venda del València CF. El dimecres 29 de març Martínez es va asseure en la banqueta al costat d'Amadeo Salvo, empresari i dirigent esportiu de la Unió Esportiva Eivissa, per la venda de la majoria de les accions del València CF a Peter Lim, fets que van ocórrer en 2014 quan Martínez era president de la Fundació i del club del Mestalla.

D'altra banda, un dels temes més polèmics amb els quals ha hagut de bregar durant el temps que ha ostentat el càrrec ha sigut l'ampliació nord del Port de València, a la qual s'oposen els socis de Compromís i Unides Podem.

A més del canvi en la presidència del port de València, es produeix també el relleu de la presidència en el port de Castelló, on entra Enrique Vidal en substitució de Rafa Simó, qui passarà a liderar la llista del PSPV per Castelló en les pròximes eleccions.

El Ple del Consell també nomenarà l'exconseller d'Hisenda Vicent Soler president del Consell Social de la Universitat de València.

 

 

Arxivat a:

Destacats