Casado proposa retardar "temporalment" l'expulsió de dones migrants que donen als seus fills en adopció

La proposta està dins d'una 'Llei de Suport a la Maternitat' per a fomentar "la cultura de la vida", segons el líder del PP

Guardar

casado_ep
casado_ep

El Partit Popular (PP) proposa, en la seua proposta de ‘Llei de Suport a la Maternitat’, retardar l'expulsió de les dones sense papers si donen al seu fill en adopció. Una garantia, segons els conservadors, perquè les dones no siguen expulsades si inicien el procés d'adopció durant la gestació.

La mesura és, en realitat, una ampliació d'una política aplicada en la Comunitat de Madrid en 2009, en l'època d'Esperanza Aguirre. Es tracta d'evitar, per “raons humanitàries”, utilitzar les dades de les dones que acudeixen a aquesta opció per a procedir a un tràmit de la seua expulsió. No protegeix, no obstant això, a aquelles que no vulguen donar el seu fill en adopció; aquestes poden ser expulsades fins i tot embarassades. Si els fills de migrants naixen a Espanya, aquests ja són espanyols i els pares també per arrelament.

Amb aquesta iniciativa es ‘premia’ a les dones que, durant la seua gestació, inicien el procés per a donar el seu fill en adopció. Això, tanmateix, no impossibilita que la dona puga ser expulsada en acabar en donar a llum.

La proposta ha sigut rebutjada tallantment per altres formacions polítiques. Per a la Vicepresidenta de les Corts, Mónica Oltra, la proposta és “repugnant”: “Em repugna aquesta mesquinesa. Em repugna que sigueu capaços de verbalitzar aquesta barbaritat”, ha apuntat en Twitter.

https://twitter.com/monicaoltra/status/1105928188025282566

Blindatge temporal

Per a María Oliver Sant, Regidora d'Habitatge per València en Comú, la proposta és una forma de “trincar” els fills de les migrants. “Pablo Casado, l'home que odia a les dones”, ha conclòs en la xarxa social.

Donat l'impacte del titular, el portal Newtral ha preguntat al PP sobre la veracitat d'aquesta proposta, que han confirmat. Asseguren que “una dona que vulga donar el seu fill en adopció quedaria blindada”, però que no seria “un blindatge per a tota la vida”. Asseguren que, gràcies a aquesta Llei, les dones migrants en situació irregular “gaudirien de tota la protecció i garanties en igualtat de condicions que les dones que viuen en situació regular”. Després de donar a llum, no obstant això, pot obrir-se un expedient per a la seua expulsió, no com les dones “en situació regular”.

En la nota de premsa distribuïda pel PP sobre l'acte on es va formular la proposta, aquesta no es recull.

Després de les primeres informacions publicades, el PP ha enviat un comunicat en el qual assegura que “és fals que el PP propose no expulsar a dones en situació irregular a canvi que entreguen als seus fills en adopció”, malgrat que la proposta proposa, exactament, aqueix “blindatge" temporal.

Per a l'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'explicació de la proposta es redueix a tres paraules: "Masclistes. Racistes. Classistes", ha escrit en el seu perfil de la xarxa social.

https://twitter.com/AdaColau/status/1105918955124936704

Casado ha presentat aquesta proposta dins de la seua Llei de Suport a la Maternitat donat, segons diu, l'“hivern demogràfic” d'Espanya davant la falta de naixements. Segons ell la seua política aposta per “la cultura de la vida”. Va assegurar que, si governa, treballarà “a favor de la vida” perquè “totes les dones que vulguen ser mares compten amb els suports necessaris”. El popular connecta el problema demogràfic amb la immigració i els avortaments. El polític ja va protagonitzar alguns escàndols després de difondre la mentida que a Espanya hi ha “avortament lliure fins a la setmana 22”, quan és fins a la 14, o relacionar el problema de les pensions perquè es “promou” l'avortament. Des que es va aplicar la Llei de l'Avortament que, segons Casado, promou i facilita els avortaments, aquests han descendit un 17%.

Arxivat a:

Destacats