Casado afirma que Cs va exigir l'expulsió de Barberá en el seu pacte amb el PP i reivindica el llegat de l'exalcaldessa

Guardar

barberapp
barberapp

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dissabte que en un moment en què es parla tant de pactes polítics, ell va viure en la negociació d'un acord de govern entre PP i Ciutadans en 2015 i 2016 "el que eren peticions humiliants per al partit", ja que se'ls va exigir "l'expulsió de Rita Barberá" i van haver d'assumir un acord "en el qual tant mal es va fer a la ciutat de València i a la Comunitat" per la governabilitat i estabilitat d'Espanya.

Així s'ha pronunciat en un acte en l'Oceanográfic de València en el qual ha presentat les candidatures del PP a la Generalitat (Isabel Bonig) i a l'Alcaldia de València (María José Català), Alacant (Luis Barcala) i Castelló (Begoña Carrasco), en el qual s'han succeït les al·lusions a l'exalcaldessa valenciana davant els aplaudiments del públic que omplia l'auditori.

Després que la família de Barberá emetera un comunicat criticant el "miserable ús electoralista" de la figura de Barberá per part del PPCV, ha explicat que la seua caiguda va ser a petició de Ciutadans per a arribar a aqueix acord, dels mateixos "que van demanar que Pilar Barreiros s'anara també per a pactar un govern a Múrcia".

"En la vida cal ser honestos, cal reconéixer les coses, cal fer balanç de per què succeeix el que ha de succeir en alguns moments, però és molt important deixar clar qui té la responsabilitat".

Així, ha comentat que, tal com li va indicar a les germanes de l'exprimera edil en un acte a Madrid, creu que Barberá "va anteposar els interessos de València, d'Espanya i del seu partit als seus propis" i des del respecte al seu llegat i memòria, està "molt orgullós del que va fer per València i per Espanya".

"María José, encarnaràs aqueix esperit que ja és patrimoni dels valencians, que ningú vol patrimonialitzar ni utilitzar però que és just reivindicar per ella i pel que va fer sempre", ha assenyalat.

Destacats