Camps anuncia recurs davant TJUE per "persecució judicial" de 12 anys i posa el seu "potencial" a la disposició del PP

Creu que la causa que li queda de Gürtel s'allargarà fins a eleccions i acusa a Anticorrupció de mantindre-ho com "imputat permanent"

Guardar

L'expresident del PPCV i la Generalitat Francisco Camps
L'expresident del PPCV i la Generalitat Francisco Camps

L''expresident' de la Generalitat i del PPCV Francisco Camps ha anunciat aquest dimecres que recorrerà davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea la seua "persecució judicial" en els últims 12 anys, després de l'arxiu de la novena causa de les deu obertes contra ell, i ha afirmat que segueix a la disposició del partit per a desenvolupar tot el seu "potencial".

"Seguiré en el PP fins que em muira", ha dit en una roda de premsa en un hotel de València convocada pel sobreseïment provisional de les actuacions pel contracte pel qual la Generalitat va assumir el juliol de 2011 --en substitució de Bancaixa-- la condició d'avalista de Valmor, empresa que organitzava la celebració de la Fórmula 1 a la ciutat.

Aquesta era l'última causa que seguia oberta per presumptes irregularitats entorn de la carrera, amb el que li queda una de les sis separades del cas Gürtel pels contractes menors que la Generalitat va adjudicar a Orange Market.

Camps s'ha mostrat satisfet i feliç per l'arxiu de l'F1 i ha assegurat que aquesta competició a València va ser "un èxit rotund i absolut", per a preguntar-se "per què els governs d'esquerra continuen apostant per la Fórmula 1 a Barcelona" i reiterar que l'Ajuntament de València ha de cobrar als promotors del PAI del Grau per la construcció del circuit.

En la compareixença, al costat del seu advocat del despatx on treballa, ha avançat un recurs extraordinari davant el TSJUE per a denunciar el que entén com una "persecució judicial" des de 2009, un recurs que se centrarà en la causa que li queda pendent de Gürtel.

Camps augura que aquest procés pendent s'allargarà fins a les eleccions de 2023 i ha subratllat que, des de la coneguda com a 'causa dels vestits', en la qual va ser jutjat i li va absoldre un jurat popular, la resolució dels casos que l'afecten sempre coincideix amb uns comicis.

ACUSA A PUIG DE PERSEGUIR-LI

Durant la seua intervenció de més d'hora i mitja ha fet un repàs del seu periple judicial des dels vestits, que ha insistit que va pagar, i ha apuntat a Fiscalia Anticorrupció i al cap del Consell i líder del PSPV, Ximo Puig, com a responsables d'"una estratègia política de persecució a Francisco Camps".

A Puig l'ha acusat d'utilitzar en l'oposició els advocats del grup socialista i després a l'Advocacia de la Generalitat, a més d'exigir-li que pague 800.000 euros per costes judicials. "No ha passat mai en la història d'un president de la Generalitat: està obsessionat", ha criticat.

També s'ha queixat dels anys de "escraches, investigacions, testimoniatges i registres policials" i dels intents de vincular aquestes causes amb un presumpte finançament irregular del PP, així com dels exjueces de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón i José de la Mata. I ha acusat Anticorrupció de realitzar una instrucció "sumaríssima" per a intentar mantindre-ho com "imputat permanent".

"S'han trencat totes les regles. Porte 11 anys en els jutjats dient el mateix i sempre m'han donat la raó", ha recalcat, per a assegurar que van ser anys "molt durs" i continuen sent-los i que afronta el que li queda "amb esportivitat" perquè vol "barallar fins al final".

"UN ÉS POLÍTIC FINS QUE ES MOR"

Al marge dels tribunals, Camps ha posat l'accent que "mai" ha deixat ni deixarà la política perquè "un és polític des que naix fins que es mor" i ell no ha "fet una altra cosa" en la seua vida., Per això ha promés que seguirà en el PP fins que es "muira", ha destacat que en 2022 compleix 40 anys en el partit i s'ha posat a la seua disposició: "M'encantaria tindre un càrrec on desenvolupar tot el potencial que crec que tinc".

Després de recordar que va guanyar tres vegades per majoria absoluta, alguna cosa que veu difícil ara per la fragmentació política, ha sostingut que la direcció del PP és conscient de la seua oferta "general i permanent" i que ell es manté "seré i fort".

Camps s'ha mostrat "encantat" dels seus huit anys al capdavant de la Generalitat, mentre ha criticat que el govern actual del Botànic ha augmentat el deute i "confiscat dos hospitals" per la reversió a gestió pública dels departaments de la Ribera i Torrevieja.

"PODRIA FER UN BON PAPER COM A ALCALDE"

Sobre l'Alcaldia de València, ha augurat que en 2023 la guanyarà el PP, "probablement amb Vox", i ha defensat que "qualsevol candidat" tindrà el seu suport, encara que ell pensa que pot "fer un bon paper com a candidat i com a alcalde". Ha afegit a més que la gent li per a "constantment" pel carrer i que ell "no faria mai res en contra del PP".

Sobre tracte del PP cap a ell, Camps ha afirmat que "sempre" li han tractat bé encara que "ara el canvi radical és que és públic" i per això va decidir assistir a la recent Convenció Nacional en la plaça de bous de València.

Arxivat a:

Destacats