Un bulevard verd que unisca Burjassot i València: la proposta de Compromís per a reduir el trànsit rodat en la ciutat

La formació planteja baixar a cota zero l'actual pas elevat que uneix aquestes dues ciutats i transformar-lo en una zona enjardinada

Guardar

Joan Baldoví i Joan Ribó durant la presentació del projecte de mobilittat de Compromís
Joan Baldoví i Joan Ribó durant la presentació del projecte de mobilittat de Compromís

Més de 45.000 vehicles passen diàriament per la CV-35 que unisca les ciutats de València i Burjassot. Així ho exposa Maria Viu, candidata de Compromís a l'alcaldia de Burjassot. Es tracta d'un dels passos entre dos termes municipals més transitats de la ciutat i que com a resultat al gran volum de cotxes registra alts nivells de contaminació ambiental i també de soroll.

Precisament, és el so produït pel pas dels vehicles a gran velocitat el que més preocupa a l'alcaldable de Compromís en les pròximes eleccions municipals, ja que "en moltes ocasions supera els 75 decibels i té greus afeccions en la salut i la son de la població adulta i infantil", explica.

És per això que Compromís ha anunciat la creació d'un bulevard verd que unisca Burjassot i València. Un projecte que planteja un redisseny d'aquesta àrea en una gran zona verda que connecte ambdues ciutats. D'aquesta manera, la idea d'aquesta formació és baixar la CV-35 a cota zero i substituir l'actual pas elevat per a transformar-ho en un gran bulevard i convertir l'entorn dels barris que ara estan pegats a la carretera en espais públics enjardinats.

Presentación del proyecto de movilidad i rediseño urbano de Compromís
Presentació del projecte de mobilitat i redisseny urbà de Compromís

En aquest sentit, el projecte de mobilitat i redisseny urbà va ser presentat ahir en la intersecció entre la ciutat de València i la CV-35 per Joan Baldoví, candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat Valenciana, i Joan Ribó, alcalde de València i candidat de la formació en les eleccions municipals. A més, també han assistit les candidates de Compromís a les alcaldies de Paterna, Godella i Burjassot: Carmen Gayà, Tatiana Prades i Maria Viu, respectivament.

A més, el projecte també contempla el soterrament de les vies de la línia 1 entre Burjassot i Godella i la línia 2 entre les estacions d'Entroncament i Benimàmet. Així mateix, Compromís també planteja que la Línia 4 del tramvia al seu pas per Burjassot s'integre en la trama urbana i eliminar el Pont Trencat i modificar l'eixida cap a la Ronda Nord.

Estació de metro de Burjassot
Estació de metro de Burjassot

En total, la Universitat de València ha pressupostat el cost total d'aquestes actuacions en dos barris de València (Benimàmet i Beniferri) i tres localitats de la seua àrea metropolitana (Burjassot, Godella i Paterna) en 84 milions d'euros. Una inversió que Baldoví explica que hauria d'estar finançada pel Govern central. "L'Estat té un deute amb la ciutat de València per tot el que s'ha invertit en les àrees metropolitanes de Madrid o Sevilla", ha assegurat Baldoví.

 

Destacats