Compromís proposa soterrar les línies 1 i 2 de Metrovalencia en Burjassot, Godella, Paterna i Benimàmet

La formació projecta soterrar les vies entre Empalme i Benimàmet i entre Burjassot i Godella i també proposa reduir el tràfic en la CV-35 i crear un bulevard verd entre Burjassot i València

Guardar

Estació de metro de Burjassot
Estació de metro de Burjassot

Una solució amb perspectiva integradora entre la ciutat de València i la seua àrea metropolitana que reduïsca la perillositat i la contaminació i cree un bulevard verd on abans havien vies ferroviàries. Aquesta és la proposta de Compromís per a redissenyar els espais urbans en dos barris de València (Benimàmet i Beniferri) i tres localitats de la seua àrea metropolitana: Burjassot, Godella i Paterna.

Així, aquest projecte de mobilitat i redisseny urbà ha sigut presentat en la intersecció entre la ciutat de València i la CV-35 per Joan Baldoví, candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat Valenciana, i Joan Ribó, alcalde de València i candidat de la formació en les eleccions municipals. A més, també han assistit les candidates de Compromís a les alcaldies de Paterna, Godella i Burjassot: Carmen Gayà, Tatiana Prades i Maria Viu, respectivament.

"Podem aconseguir que aquestes zones urbanes es convertisquen en bulevards verds i hem de deixar de pensar només a València perquè volem fer una política metropolitana que englobe també a tots els pobles de l'entorn de València", ha declarat Ribó.

Joan Ribó en declaraciones a los medios durante la presentación del proyecto de Compromís
Joan Ribó en declaracions als mitjans durant la presentació del projecte de Compromís

Soterrament de les vies i menys tràfic en la CV-35

La primera de les claus d'aquest projecte presentat per Joan Baldoví i Joan Ribó juntament amb els candidats de Compromís en les localitats és redissenyar en forma de bulevard l'àrea urbana que ara mateix està ocupada per la CV-35 baixant a cota zero l'autovia per a connectar la zona dels barris que es troben pròxims a aquesta via a través d'espais públics enjardinats. D'aquesta manera, se solucionarien els problemes de contaminació mediambientals i descendirien els nivells de soroll causats pels "més de 45.000 vehicles de diàriament passen per aquesta via", ha assegurat la candidata Maria Viu.

Quant a Metrovalencia, Compromís proposa soterrar les vies de la Línia 2 entre l'estació d'Empalme i Benimàmet. D'aquesta manera, es continuarà el procés de soterrament viari que ja s'ha finalitzat al seu pas per Benimàmet. En aquest sentit, la superfície en la qual abans estaven les vies es convertirà en la continuació del Parc Lineal.

El projecte de Compromís també planteja soterrar les vies de la Línia 1 de Metrovalencia des de la parada de Burjassot fins a l'estació de Godella. D'aquesta manera, s'eliminaran els passos a nivell reduint la sinistralitat i els accidents a causa d'atropellaments per creuar les vies a través d'aquests passos.

Joan Baldoví y Joan Ribó durante la presentación del proyecto de movilidad de Compromís
Joan Baldoví i Joan Ribó durant la presentació del projecte de mobilitat de Compromís

A Burjassot, la candidata de Compromís a l'alcaldia ha explicat que l'objectiu d'aquest projecte serà rebaixar a la cota del terreny la Línia 4 del tramvia perquè s'integre dins de la trama urbana de la ciutat. Aquesta actuació, serà complementària al soterrament de les vies de la Línia 2 entre les parades d'Empalme i Benimàmet.

L'últim punt d'aquest projecte de transformació urbana serà la desaparició del conegut com Pont Trencat a Burjassot i eliminar el pont d'eixida cap a la Ronda Nord. Així, la idea serà connectar en superfície el futur bulevard que anirà on actualment es troba la CV-35 amb la rotonda del Castell i accedir a través d'aquesta via a la Ronda Nord.

Cost de 84 milions d'euros finançats per l'Estat

Joan Baldoví ha explicat que les actuacions previstes en aquest projecte tindrien un cost de 84 milions d'euros "segons ha calculat la Universitat de València", ha manifestat el candidat de Compromís a les eleccions autonòmiques.

Presentació del projecte de mobilitat de Compromís
Presentació del projecte de mobilitat de Compromís

Una inversió d'"un projecte ambiciós, però realista", ha prosseguit, "que ha d'estar finançat pel Govern d'Espanya" tal com s'ha fet en matèria de mobilitat en altres àrees metropolitanes a nivell nacional. "L'Estat té un deute amb la ciutat de València per tot el que s'ha invertit en les àrees metropolitanes de Madrid o Sevilla", ha assegurat Baldoví.

Destacats