Bonig valora el "pas important" de la reforma de l'Estatut perquè la Comunitat tinga els mateixos drets que altres CCAA

Guardar

isabel bonig corts valencianes
isabel bonig corts valencianes

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha destacat el "pas important" que se'n va a aconseguir amb l'aprovació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia aquest dijous en el Congrés dels Diputats perquè suposa "el reconeixement de la Comunitat Valenciana amb els mateixos drets i obligacions que la resta de comunitats autònomes que sí van acollir aquesta clàusula en els seus respectius estatuts".

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació en els passadissos de Les Corts, preguntada per la votació que tindrà lloc aquest dijous perquè s'incloga en el text valencià una disposició addicional que arreplega el compromís que les inversions de l'Estat a la Comunitat Valenciana siguen equivalents al pes demogràfic d'aquesta regió, per al que es crearà una comissió negociadora integrada per l'Estat i l'administració autonòmica.

La presidenta dels 'populars' valencians ha recordat que la reforma va ser impulsada en 2006 pel PP, del que ha destacat el treball realitzat per a "buscar la fórmula" que evitara que la modificació de la norma haguera de ser aprovada en referèndum pels valencians i per a "mantindre l'esperit d'eixa reforma que és que es reconega a la Comunitat amb les seues inversions i el seu finançament".

Així mateix, ha posat en valor que finalment s'aconseguira que la Comissió que se'n va a crear siga de seguiment i no d'estudi perquè així "els acords que es produïsquen tinguen plena efectivitat jurídica com ha dit el Tribunal Suprem", ha puntualitzat.

Per tant, per a Bonig es "fa un pas important" i es demostra "com es poden arribar a àmplies reformes amb consens i amb responsabilitat" i ha apel·lat a la "responsabilitat del PP" que "sempre" ha mantingut "el mateix quan governava ací i a Madrid i quan no ha governat". "Altres hauran d'explicar els seus canvis i vaivens", ha manifestat.

"Hui és un dia d'alegria i nosaltres ens congratulem amb una reforma que va impulsar PP", ha expressat Bonig, qui ha demanat que, igual que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va reconéixer a polítics com l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, pel Parc Central, Els Corts ho facen amb el treball de molts partits i de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, baix el mandat del qual es va impulsar aquesta reforma.

"Si volem destensionar i apel·lar a la convivència crec que és just reconéixer el treball de molts partits, inclosa Esquerra Unida que ara no aquesta cambra, i la unanimitat", ha reivindicat. Preguntada prèviament en un esmorzar informatiu sobre el vot de Cs, que ja ha anunciat que s'abstindrà, ha manifestat que li agradaria que la norma tirara avant per "unanimitat" perquè "seria bo per als valencians", però ha admès que són els partits els que "marquen la seua línia política".

Arxivat a:

Destacats