Bastidas: "Puig retalla els sous als treballadors que més s'esforcen en aquests moments tan complicats"

Guardar

Elena Bastidas, portaveu adjunta del GPP i sotssecretària general del PPCV
Elena Bastidas, portaveu adjunta del GPP i sotssecretària general del PPCV

La Portaveu adjunta del GPP i Sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha denunciat que "Puig, una vegada més dona l'esquena als treballadors socials per no complir el que diu la Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana, que establia l'actualització dels mòduls des de l'1 de gener d'enguany".

"És lamentable que ara diguen que s'aplicarà el mes d'octubre i que no tindrà caràcter retroactiu, tal com van aprovar en els pressupostos per a enguany i que ara no ho aplicaran".

Bastidas ha recordat que "Puig es va comprometre a actualitzar el mòdul mínim de finançament del personal del sistema d'atenció primària dels serveis socials amb efectivitat de l'1 de gener i ara mitjançant una modificació pressupostària diu que ho farà l'1 d'octubre".

La diputada popular ha assegurat que "es retallen els salaris i es colpeja a qui més s'esforça per fer una bona tasca per a les persones més vulnerables. Mentre que retalla el salari dels treballadors de serveis socials, la vicepresidenta i consellera manté als 21 assessors. Menys greix polític i més suport als treballadors".

La portaveu adjunta del GPP ha afirmat que "Puig torna a castigar els treballadors d'atenció primària de serveis socials. Els dona l'esquena i no és conscient del gran esforç que aquests col·lectius han realitzat durant la pandèmia en tots els sectors d'atenció dels serveis socials".

Bastidas ha assegurat que "amb aquest retard en l'actualització dels mòduls, Puig s'estalvia prop de 8 milions d'euros, que ja no ha de pagar als treballadors de serveis socials".

"Això és una prova més que la gestió i l'atenció als més vulnerables no està entre les prioritats de Puig. Està més preocupat a crear quiosquets per a exconselleres que paguem tots els valencians que a dotar d'un salari digne a tots aquells professionals que estan tots els dies treballant amb els més vulnerables", ha assegurat.

Així, Bastidas ha assenyalat que "és urgent que Puig o la seua vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives donen explicacions als treballadors perjudicats. Estar amagats i fer les coses d'amagatons no és la solució".

Arxivat a:

Destacats