Bastidas (PP) exigeix a Oltra mesures urgents per als 310.000 xiquets en risc de pobresa

"Tenim unes xifres de pobresa infantil molt alarmants, ja que el 35% dels xiquets que viuen en el nostre territori estan en risc de pobresa", afirma

Guardar

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del GPP i sotssecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha exigit a la vicepresidenta Oltra que "inicie de manera immediata mesures urgents destinades a pal·liar la situació de vulnerabilitat i pobresa que estan vivint 310.000 xiquets en la Comunitat Valenciana".

Així, la diputada popular ha explicat que en aquests moments "tenim en la Comunitat Valenciana unes xifres de pobresa infantil molt alarmants, ja que el 35% dels xiquets que viuen en el nostre territori estan en risc de pobresa".

Bastidas ha informat que "310.000 xiquets valencians estan patint les conseqüències que les seues famílies no tinguen ingressos suficients per a arribar a final de mes i, per tant, no poden cobrir les seues necessitats bàsiques com són la sanitat, l'educació o un habitatge digne".

La portaveu adjunta del GPP ha afirmat que és "més necessari que mai que aquest Consell no mire cap a un altre costat, obviar les dades no els fa desaparéixer i hem de treballar ja tots de manera conjunta perquè estem comprometent el present i el futur d'aquests xiquets".

Així, Elena Bastidas ha denunciat que "el pressupost del Consell per a 2022 tant per a la Renda Valenciana d'Inclusió com per a l'Ingrés Mínim Vital no compleixen els objectius marcats. Són un fiasco per als més vulnerables i necessitats de la Comunitat Valenciana". En aquest sentit, la diputada ha recordat que "en aquestes prestacions tenim una taxa de cobertura del 4,2% molt per davall de la mitjana d'Espanya que està en el 7,9%".

Per part seua, Bastidas ha recordat que "tant l'Ingrés Mínim Vital com la Renda Valenciana d'Inclusió no estan arribant a totes les persones que el necessiten, ja que segons les dades que coneixem l'Ingrés Mínim Vital només arriba a 2 de cada 10 persones que es troben en situació de pobresa extrema".

Elena Bastidas ha reclam al Consell, que "cal reaccionar ja, hem de reduir la burocràcia perquè aquestes ajudes arriben al nombre més gran de persones en situació de vulnerabilitat. La pandèmia ha incrementat els nivells de pobresa al nostre país i en la Comunitat Valenciana. El govern de Sánchez i de Puig no poden mirar cap a un altre costat. Necessitem un pla de xoc ràpid".

Destacats