Baldoví: “Vull posar tota la meua experiència al servei del Botànic”

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, aspira a liderar "un nou Botànic, més valent en les polítiques socials i més ambiciós en la defensa dels interessos dels valencians"

Guardar

El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, durant una entrevista amb Europa Press, a 17 de desembre de 2021, a València - Rober Solsona - Europa Press
El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, durant una entrevista amb Europa Press, a 17 de desembre de 2021, a València - Rober Solsona - Europa Press

"Posaré tot el que sé, tota la meua experiència i el que he aprés tots aquests anys al servei d'un tercer Botànic". El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, anunciava ahir la seua intenció de presentar-se a les primàries de Compromís per a encapçalar la llista autonòmica de la formació en les eleccions de maig de 2023.

En paraules a València Extra, Baldoví ha afirmat que el seu objectiu és liderar "un nou Botànic, més valent en les polítiques socials i més ambiciós en la defensa dels interessos dels valencians", impulsant una nova majoria progressista en la Comunitat Valenciana i en "com ser més útil perquè no torne la dreta corrupta i antisocial".

Per això, tractarà de seguir amb la línia de treball impulsada en els últims anys a Madrid. "La ministra d'Economia, Nadia Calviño, em diu que sempre que ve a València li pregunten pel finançament. Hem posat a València en el mapa polític, es coneix la nostra situació i les polítiques del Botànic són referència".

Així mateix, i respecte al treball realitzat considera que, a més de beneficiar als valencians i valencianes, el seu treball en el Congrés "també ha millorat la vida de 47 milions d'espanyols i espanyoles, ja que el nostre vot ha sigut clau per a canviar el govern i tindre un govern progressista i tirar avant propostes com la reforma laboral".

Les primàries, al febrer

El pròxim mes de febrer de 2023, concretament el dia 11, Compromís votarà les primàries per als comicis a la presidència de la Comunitat Valenciana. Una jornada en la qual, presumiblement, i després dels suports mostrats durant la jornada d'ahir des de diferents sectors de la coalició, com en el cas de Vicent Marzà o Joan Ribó, proclamaran a Joan Baldoví com a candidat a la Generalitat.

Així, el diputat en el Congrés tornaria a València i reemplaçaria en el lideratge de la formació a Mónica Oltra, malgrat que l'exvicepresidenta i exconsellera continuarà tenint "les portes obertes". I és que després de la declaració judicial de la candidata de Compromís en les últimes eleccions, i davant un eventual procés que s'allargue més de l'esperat en els tribunals, Oltra tornaria a tindre protagonisme en la formació, ja que l'executiva ha aprovat el reglament per a les primàries autonòmiques establint que es permetrà modificar la llista per a incloure "personalitats de Compromís", fet que es produiria en cas de ser desimputada.

Ser més útil a València

Joan Baldoví ha mostrat una paraula molt valenciana per a mostrar el seu sentiment actual: "desvanit". I és que han sigut molts els companys de partit i d'altres formacions polítiques que li han mostrat el seu suport. "Han sigut moltíssimes les mostres d'afecte que he rebut aquestes últimes hores. Tant els companys i amics de Compromís com a polítics com Yolanda Díaz, Íñigo Errejón, Rodríguez Zapatero, Ana María Oramas, Oskar Matute, Gabriel Rufián... Em sent abrumat".

Tal com reconeix, durant aquestes setmanes molta gent de dins i fora de la coalició l'han animat a prendre aquesta decisió. "És una cosa que em demanava molta gent. Sempre he estat disposat a fer un pas avant per a construir majories de progrés".

Baldoví és membre del Congrés dels Diputats des de 2011. Durant aquesta etapa a Madrid considera que ha estat "molt ben tractat", però "en la vida hi ha etapes". "Espere ser més útil a les valencianes i valencians intentant consolidar un tercer Botànic", ha incidit.

Destacats