Joan Ribó presenta la seua candidatura per a encapçalar la llista de Compromís a l'alcaldia de València en 2023

L'alcalde confirma que repetirà per Compromís per a tractar de revalidar l'alcaldia de València

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

Era un secret a veus que hui s'ha confirmat. Joan Ribó ha presentat la seua candidatura per a encapçalar la llista de Compromís per a tractar de revalidar l'alcaldia de València en les eleccions municipals de 2023. L'històric polític valencià, que dissabte passat va complir 75 anys, és una peça fonamental en el projecte de la coalició valencianista i una de les seues principals bases per a aconseguir mantenir el govern local de la ciutat del Túria.

Aquest anunci ha tingut lloc durant la seua intervenció en l'assemblea que Compromís ha celebrat aquesta vesprada en el Teatre Micalet per a decidir com es confeccionarà la llista electoral de la formació a la ciutat de València.

"Hem fet les coses bé"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que "per a mi és il·lusionant continuar treballant per a la immensa majoria de la població. Treballar entre tots per a fer de València una ciutat amable".

En aquest sentit, ha destacat que el seu principal objectiu és "revalidar un govern d'esquerres" i, ja el segon, "traure els majors suports possibles".

El primer edil ha recordat que "no ha sigut un mandat fàcil" en referència a la COVID-19, però "queden moltes coses per fer i moltes il·lusions. Per exemple, en un mes podem ser la Capital Verda Europea i, si no passa res, en pocs dies ens concediran ser el hub del sud d'Europa de Smart City i intel·ligència artificial".

Per això i perquè "hem fet les coses bé", en referència al fet que a l'abril es van obtenir les millors xifres de l'atur des de 2008 o que València és la capital estatal amb la taxa més alta de persones autònomes, ha anunciat, davant l'aclamació dels assistents, que "sí, em presentaré".

Una decisió "personal" que res té a veure amb la situació de Mónica Oltra, a la qual ha manat "tot el seu suport" i ha demanat a la justícia que actue "el més ràpid possible".

Finalment, Ribó ha incidit en què ja ha superat els problemes de salut que el van afectar per Nadal, una hèrnia discal que li va dificultar el moviment en els primers mesos de l'any però que, durant l'estiu, li ha permés "anar amb bici i fer durant una setmana el 'camino de Santiago'".

Amb aquests problemes ja superats, i el suport i els nombrosos missatges rebuts, l'alcalde ha anunciat que té la intenció d'encapçalar la candidatura de Compromís per València, però que respectarà la decisió dels militants.

Una figura de consens

Aquesta ha estat una decisió esperada i ben acollida entre la militància, al ser una figura de consens i un pilar crucial per a enfortir un projecte tocat després de la marxa d'una de les seues cares més reconegudes, Mónica Oltra, enfront d'un escenari electoral incert per la paritat del bloc de l'esquerra i el de la dreta en les enquestes.

En aquest sentit, Ribó, després de huit anys en el càrrec, intentarà culminar així una llarga carrera política que el portaria com a primer edil fins als 79 anys.

Arxivat a:

Destacats