Joan Baldoví es presentarà a les primàries de Compromís per a liderar les eleccions autonòmiques

L'actual portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats substituirà a l'exvicepresidenta Mónica Oltra

Guardar

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví
El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví

L'actual portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, es presentarà a les primàries de Compromís per a ser el candidat de la formació que opte a la presidència de la Generalitat Valenciana en les pròximes eleccions. "Posaré tot el que sé, tota la meua experiència i el que he aprés tots aquests anys al servei d'un tercer Botànic", ha manifestat en al·lusió al govern valencià que comparteixen PSPV, Compromís i Unides Podem.

Durant l'entrevista que ha concedit en La Sexta, Baldoví ha assegurat que "el canvi en el reglament de primàries permet deixar la porta oberta a una persona com Mónica Oltra, que ho ha sigut tot". Així mateix, ha assenyalat que fa aquest pas perquè no només "me'l demanava molta gent", sinó perquè, a més, "sempre he estat disposat a construir majories de progrés".

Fa unes setmanes, l'executiva de la coalició aprovava el reglament de les seues primàries per a les autonòmiques, que es votaran l'11 de febrer, i establia que es permetrà modificar la llista per a incloure "personalitats de Compromís".

Així i tot, com avança Europa Press, el portaveu de Compromís en el Congrés portava molt de temps pensant què pot aportar per a impulsar una nova majoria progressista a la Comunitat Valenciana. A més, ha rebut el suport de moltes persones de dins i fora de la coalició que li han animat a prendre aquesta decisió.

Joan Baldoví ha realitzat aquest anunci a quatre mesos de les primàries de Compromís amb l'objectiu de liderar un "nou Botànic, més valent en les polítiques socials i més ambiciós en la defensa dels interessos dels valencians".

Arxivat a:

Destacats