Ana Barceló, Vicent Soler i Carolina Pascual deixen els seus càrrecs en el Consell de Ximo Puig

Guardar

Palau de la Generalitat
Palau de la Generalitat

Es confirmen els canvis esperats en el si del Consell. La fins ara consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, deixarà aquest càrrec amb la mirada posada a convertir-se en la nova síndica del PSPV en Les Corts. Així doncs, els qui també presenten la seua dimissió són l'actual conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la consellera d'Innovació, Carolina Pascual.

Amb aquests canvis, s'acaba de perfilar la remodelació anunciada del Consell de Ximo Puig a costa de saber els qui agafaran el testimoni que deixen els consellers. Tot això, després de l'eixida de Manolo Mata com a síndic socialista, que va obrir les portes obrira les portes als relleus que s'estan succeint en el si socialista de l'administració autonòmica.

La primera de les sorpreses va vindre amb l'anunci de la dimissió del conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà. El de Compromís anunciava a primera hora del matí del dimecres que es posava centrar els seus esforços a preparar la candidatura del seu partit de cara als comicis de 2023.

Aquest anunci s'ha conegut en la prèvia del ple extraordinari del Consell en el qual es procedeix per a cessar l'actual secretària autonòmica d'educació, Raquel Tamarit, del seu càrrec perquè puga ser nomenada consellera d'Educació i rellevar a Marzà.

Segons s'ha anunciat aquests dies, el president de la Generalitat, Ximo Puig, farà públics en la jornada de demà la resta de canvis previstos en el si del Consell de cara al qual queda legislatura.

La dimissió dels consellers es produeix en un context complicat en el qual tots dos partits comencen a fer canvis de cara a les pròximes eleccions que tindran lloc l'any 2023. Les actuacions d'aquests dirigents han estat molt marcades al llarg del seu mandat per la pandèmia de la COVID-19, sobretot la de la ja exconsellera de Sanitat, Ana Barceló, encarregada de prendre les decisions i anunciar-les entorn de la pandèmia.

Arxivat a:

Destacats