Ana Barceló serà la candidata socialista a l'Alcaldia d'Alacant després d'imposar-se en les primàries

Guardar

La síndica del PSPV-PSOE, Ana Barceló
La síndica del PSPV-PSOE, Ana Barceló

L'actual portaveu del PSPV en Les Corts, Ana Barceló, serà la candidata socialista a l'Alcaldia d'Alacant en imposar-se en les primàries a l'altra aspirant, María José Adsuar.

L'exconsellera de Sanitat ha aconseguit 459 vots (el 62,2%) enfront dels 205 (29%) de la seua rival. La participació ha aconseguit el 65,4 %, segons les dades facilitades pel partit.

Ana Barceló té una extensa trajectòria política i és una persona de màxima confiança del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig.

La que fora també alcaldessa de Sax va ostentar el càrrec de consellera de Sanitat entre els anys 2019 i 2021, fins que el passat mes de maig va deixar el càrrec per a ser la nova síndica del PSPV en Les Corts. Abans d'accedir a l'Alcaldia de Sax en 2003, va exercir com a advocada a la ciutat d'Alacant i va ser professora de la Universitat.

Barceló és la triada des de les files socialistes per a disputar-li la vara de comandament als 'populars' --Luis Barcala és l'alcalde en un equip de govern en el qual també hi ha representació de Ciutadans--.

L'elecció de Barceló arriba després d'un període de crisi interna en l'agrupació del PSPV-PSOE en la capital, que es va aguditzar amb la dimissió del càrrec de portaveu del grup municipal que fora alcaldable en 2019, Francesc Sanguino.

Arxivat a:

Destacats