Alberto Fabra desaira a Camps i el 'ionqui dels diners' l'assenyala

L'expresident de la Generalitat Valenciana i l'exgerent d'Imelsa van comparéixer ahir en les Corts Valencianes

Guardar

marcos benavent corts
marcos benavent corts

Ni Alberto Fabra, expresident de la Generalitat Valenciana, ni Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa i autodenominat 'el ionqui dels diners', van defensar ahir a Francisco Camps en ser preguntats per la caixa B del PP valencià. Cap va voler posar la mà en el foc pel també expresident del govern valencià. Fabra va assegurar que "de mans" no volia "saber gens", mentre que Benavent va apuntar que "cadascun amb la seua mà pot fer el que vulga" però ell "no la posaria" ni per Camps ni per ningú.

Tots dos van acudir a la comissió parlamentària de les Corts Valencianes que investiga els sobrecostos milionaris en l'empresa pública de construcció de centres educatius Ciegsa durant els governs populars. A una comissió similar, la de Fira València, van acudir la setmana anterior els tres expresidents de les Diputacions provincials de la Comunitat Valenciana, Carlos Fabra (Castelló), Alfonso Rus (València) i José Joaquín Ripoll (Alacant), i els dos primers sí que van posar "la mà en el foc" per l'expresident de la Generalitat.

Alberto Fabra

Però ni Fabra ni Benavent es van atrevir ahir. "Cadascun que faça els compromisos que vulga", va dir Alberto Fabra, per a apuntar seguidament: "Jo vaig demanar la mà una vegada i em vaig divorciar, amb la qual cosa de mans no vull saber gens". El 'ionqui dels diners', per la seua banda, es va limitar a assenyalar que ell no la posaria, "m'estime molt les meues mans", va finalitzar.

Marcos Benavent assenyala a Camps en el finançament irregular

L'exgerent d'Imelsa va admetre que coneixia les pràctiques que havia descrit Ricardo Costa, exsecretari general del PPCV, en el juí sobre el presumpte finançament irregular del partit. I no solament ell era coneixedor, "érem coneixedors molts", va afirmar. Però no va acabar ací la revelació de Marcos Benavent.

Marcos Benavent

Després va assenyalar a Francisco Camps com la persona que va prendre la decisió de contractar amb l'empresa Orange Market, capçalera de la trama Gürtel, per a organitzar els actes de campanya en les eleccions de 2007 i 2008. I amb açò, va corroborar el que Luis Bárcenas, exgerent del Partit Popular, havia assegurat en seu parlamentària ara fa més d'un mes: va ser Francisco Camps el que va pressionar perquè el Congrés del PP nacional de 2008, en el qual va ser reelegit Mariano Rajoy com a president de la formació, se celebrara a València.

Destacats