Aitana Mas: "L'educació de 0 a 3 anys serà gratuïta en la Comunitat Valenciana en el curs 2023-2024"

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana afirma que "s'acceleraran al màxim les tramitacions" perquè aquesta mesura siga una realitat

Guardar

Un xiquet dibuixa en una escola infantil
Un xiquet dibuixa en una escola infantil

La Comunitat Valenciana tindrà l'educació infantil universalitzada a partir del curs 2023-2024. Així ho ha confirmat la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas.

I és que, per a la també consellera d'igualtat i Polítiques Inclusives, l'objectiu que es marca el Consell és "accelerar al màxim les tramitacions". "La consellera Raquel Tamarit em transmet que anem ajustats de temps i la situació seria més favorable per a implantar aquesta gratuïtat de cara al curs vinent. Anem a accelerar-ho al màxim perquè puga ser una realitat", destacava divendres durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell.

Per al Botànic aquesta ha estat una premissa des del primer moment, aconseguint ja que tots els xiquets i xiquetes de 2 anys tenen ja aquest accés gratuït a l'escolarització o a les escoletes privades. Ara, es treballa per ampliar aquesta situació a les franges de 0 als 2 anys.

Per assolir-ho caldrà posar en marxa tots els mecanismes, ja que queden 10 mesos per a concloure la legislatura.

La vicepresidenta, consellera d'Igualtat i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta, consellera d'Igualtat i portaveu del Consell, Aitana Mas

Igualtat i ajuda econòmica a les famílies

"Quan parlem de conciliació i quan parlem d'igualtat de drets també estem parlant d'aquestes polítiques", incideix, en aquest sentit, la vicepresidenta. Per a Aitana Mas "a les famílies no només se les ajuda abaixant impostos, és amb aquest tipus de polítiques -com el cas de Xarxa Llibres- amb les quals s'ajuda a l'economia familiar, afavorint al fet que a finals de setembre aquestes famílies tinguen 300, 600 o 900 euros més a la butxaca", un fet que en aquests temps guanya una especial rellevància per la situació econòmica derivada per la guerra d'Ucraïna.

La conciliació és altra de les millores que ve lligada a la gratuïtat de l'educació infantil. "La corresponsabilitat en la criança és important, però per desgràcia actualment aquesta feina recau en moltes dones que dubten si pagar una escoleta o treballar".

Per això, per a la vicepresidenta "és una de les grans revolucions del Botànic" que se suma a "l'increment de les beques de menjador en aquesta legislatura per a garantir els drets de la infància, el suport a totes les famílies i facilitar la conciliació laboral", mesures anunciades durant la seua compareixença a Les Corts dijous passat.

Arxivat a:

Destacats