Acabar amb els barracons a canvi d'À Punt o de les ajudes al valencià

Toni Cantó segueix amb la seua particular croada per a tancar À Punt, malgrat “cobrar 140.000 euros de l’extinta Canal 9″

Guardar

Toni Cantó Ciudadanos
Toni Cantó Ciudadanos

À Punt es troba en el centre de la campanya política de la dreta. I és que si la líder del PP, Isabel Bonig, criticava el model actual de la radiotelevisió valenciana, i anunciava canvis en la gestió d'arribar a la presidència de la Generalitat, el candidat de Ciutadans a les Corts va un pas més enllà i assegura, sense embuts, que està disposat a tancar À Punt, que titlla de "chiringuito" del Govern del Botànic.

Els motius? Toni Cantó ha acusat l'ens valencià de partidista, però també a la formació política Compromís per "usar À Punt com una eina de propaganda sense cap mena de control". Unes declaracions que sorprenen, si es té en compte que el líder de Ciutadans les feia tan sols unes hores després que la portaveu del seu partit, Mercedes Ventura, participara en el programa 'A tu que t'importa?', emés en prime time, al costat de representants del PP, PSPV, Compromís i Podem.

No obstant això, aquesta acusació no es tracta d'un cas aïllat. I és que Cantó aprofita qualsevol oportunitat, fins i tot quan està sent entrevistat per la mateixa cadena que qualifica de 'Tele-Compromís', per a dirigir aquest tipus de crítiques cap a la labor d'À Punt. De fet, el passat 11 de març, aprofitava una entrevista en directe en les notícies de la cadena per a tornar a acusar-la de partidista.

"Un es crea un òrgan de propaganda o saca als xiquets dels barracons"

El líder de Cs segueix la seua particular croada contra À Punt, i càrrega, aquesta vegada, contra la directora general de l'ens, Empar Marco, demanant la seua dimissió. Per a Toni Cantó, la televisió pública valenciana no solament "ha fracassat en els ingressos de publicitat marcats, ja que només ha aconseguit poc més de 800.000", sinó que segueix en la seua obstinació de remarcar que es tracta d'una despesa innecessària, que costa molts diners a la ciutadania.

En aquest sentit, el síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, li ha recordat, al candidat de Cs, que "quan va cobrar 140.000 euros per participar en uns pocs programes d'extinta Canal 9, no li semblava malament que els valencians i valencianes tinguérem mitjans públics propis". Així mateix, ha afegit que "À Punt Mèdia, per si el senyor Cantó no el sap, va tirar avant també amb els vots a favor de Cs. És plural, amb grans professionals que treballen cada dia per a portar als valencians i valencianes informació de proximitat en la seua llengua. El tancament d'À Punt, que diu que vol fer Cantó, suposaria una gran pèrdua de llocs de treball, la ruïna del sector audiovisual i també de part del sector cultural".

A més, i malgrat que Cantó intente comparar la despesa mitjana d'À Punt amb altres televisions autonòmiques, com Múrcia o Extremadura, sense tindre en compte la diferència demogràfica respecte a la Comunitat Valenciana, les dades demostren que la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació és la segona més barata de les principals radiotelevisions autonòmiques del panorama nacional, amb un cost d'11,08 euros per habitant.

Així i tot, Toni Cantó continua mantenint el tancament d'À Punt, sempre que arribara a governar. Per a això, assegura que és necessari suprimir partides com la de la Conselleria de Transparència, les ajudes al valencià o el pressupost de la cadena per a poder premiar a les facultats amb millors resultats, aconseguir que els alumnes acaben el Batxillerat amb un nivell d'anglés C1 o acabar amb els barracons. En aquest sentit, afirma: "un es crea un òrgan de propaganda o saca als xiquets dels barracons".

No obstant això, sembla que se li oblida que el Consell, gràcies al Pla Edificant, ha invertit més de 500 milions d'euros en la dignificació dels centres públics educatius i que, al llarg d'aquests quatre anys, un total de 402 actuacions en 176 poblacions de la Comunitat Valenciana estan en procés o pendents de la seua execució.

Arxivat a:

Destacats