Ábalos defensa la data del debat d'investidura: "El que vulga vacances pot dedicar-se a altres activitats"

Assenyala que per a "recompondre la convivència a Catalunya" és necessari que la "la població puga participar"

Guardar

XPPeaje4
XPPeaje4

El ministre de Foment en funcions i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat aquest dimarts les dates anunciades per al debat d'investidura de Pedro Sánchez, els dies 4, 5 i 7 de gener, atés que l'Executiu porta més de 10 mesos en funcions i "Espanya no es pot permetre estar en aquesta situació de provisionalitat i sense poder afrontar decisions importants sense poder escometre urgències de la població".

"L'important és la funció que exercim, que és lliure i voluntària", ha recordat, per la qual cosa "el que vulga vacances pot dedicar-se a altres activitats", ha suggerit durant la seua visita a Sagunt, amb motiu de la liberalització de l'AP-7 a partir de l'1 de gener. A més, ha recordat que ja en campanya electoral, el PSOE plantejava la seua intenció d'emprendre la investidura a mitjan desembre.

Ábalos ha lamentat que "alguns, quan no poden governar, prefereixen que no governe ningú, però això és una irresponsabilitat que solament els concerneix a ells", ha subratllat. "Nosaltres necessitem un Govern al més prompte possible i els representants públics no tenim el privilegi de les vacances i els festius, i si cal ser ací el dia 31 s'està", ha sentenciat.

Quant a l'acord entre PSOE-ERC que inclou una taula de diàleg entre Govern i Generalitat i una consulta ciutadana sobre les futures conclusions d'aquesta taula, José Luis Ábalos ha assenyalat que la direcció socialista encara ha de reunir-se per a posicionar-se sobre això aquesta setmana.

En tot cas, ha defensat que "es tracta d'obrir un procés de diàleg" que puga "concitar el major suport possible dins també de Catalunya", al costat d'altres mesures plantejades per al conjunt Estat, amb l'objectiu de "recompondre la convivència a Catalunya i superar el conflicte" i per a això "necessitem que la població puga participar", ha apuntat. "Veurem exactament com fer això, en què moment, sobre quins acords, però parlant sempre d'acords que vagen en la línia d'anar superant el conflicte en la via del diàleg", ha assegurat.

Arxivat a:

Destacats