Ábalos afirma que la DIA del Port és competència de Transició Ecològica

Guardar

abalos_archivo
abalos_archivo

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha afirmat, en relació a la petició d'una nova declaració d'impacte mediambiental (DIA) de l'ampliació de la terminal nord del port de València, que "no és Foment qui fa les declaracions d'impacte ambiental" sinó Transició Ecològica, i que a més "el que ho ha de demanar és el port".

Així ho ha manifestat aquest dissabte, en declaracions als mitjans, després que el divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, avançara que la Generalitat demanarà a Foment la nova DIA de l'ampliació de la terminal nord, com ja va sol·licitar al Ministeri de Transició Ecològica, després que aquest haja respost al Consell que la DIA depén de Foment, és sol·licitar-la a aquest departament.

Sobre aquest tema, el titular de Foment ha assenyalat que no sap si Oltra "parlava en nom del Consell o de Compromís" i que, en qualsevol cas, no entén "molt bé per què es dirigeix a Foment", ja que "no és Foment qui fa les declaracions d'impacte mediambiental". "El Ministeri de Transició Ecològica és l'encarregat d'aquestes qüestions", ha assegurat.

A més, ha reiterat que, "si les actuacions en el Port de València no modifiquen el projecte inicial, la declaració d'impacte mediambiental que es va obtindre en el seu moment continua vigent". Ha afegit que "una altra qüestió diferent és que es modifiquen" perquè en aqueix cas "faria falta una nova declaració d'impacte mediambiental".

"Però això l'ha de plantejar el Port", ha assegurat Ábalos, abans de subratllar que "és el Port el que ha de desenvolupar el projecte" i "el que vulga portar avant un projecte és el que té que, d'acord amb la legislació, plantejar la declaració d'impacte ambiental".

Arxivat a:

Destacats