Oci

La Tomatina de Bunyol celebra el seu 75 aniversari amb grans novetats

La batalla de tomaques més famosa del món atrau cada any a més de 20.000 persones

Guardar

Festa de la Tomatina de Bunyol
Festa de la Tomatina de Bunyol

El pròxim 31 d'agost, Bunyol tornarà a acollir la seua festa més popular: la Tomatina. Després de tres anys des de la seua última edició, els veïns i turistes nacionals i internacionals esperen amb ànsies l'arribada d'aquesta festivitat que tenyirà, com sol ser habitual, els carrers de roig. A més, enguany es commemorarà la 75a edició de la curiosa festa i els vint anys des de la seua declaració com a Festa d'Interés Turístic Internacional sota el lema "No te la pots perdre", per la qual cosa es vol apostar per grans novetats per a no deixar a ningú indiferent i atraure els turistes que se'n van anar per la pandèmia.

Les novetats arriben de la mà dels actes que arrancaran a la 01.00 de la matinada del dimecres, amb música en directe a càrrec de l'Orquestra Módena, al Parc Manuel Carrascosa.

A partir de les 05.00, la música ambient prendrà els carrers del municipi, que amenitzarà les diferents activitats previstes per a l'arrancada de l'acte central, La Tomatina, i tot el seu recorregut. A més, Bunyol també ha presentat l'activitat aquàtica "Pal Sabó", un joc en el qual els participants han de grimpar per un pal ensabonat per a fer-se amb el pernil amb la corona.

La guerra de tomaques donarà principi després del pregó del còmic valencià Raúl Antón en la plaça de l'Ajuntament, a les 11.40 hores. Després d'això, més de 20.000 persones participaran en la Tomatina a partir de les 12.00 hores: l'esdeveniment recorrerà els carrers Sant Lluís, Cid, la plaça Layana i la plaça del Poble, on finalitzarà a les 13.00 hores amb la traca final.

Tomatina de Buñol. Imagen de archivo
Tomatina de Bunyol. Imatge d'arxiu

"En una edició tan especial, en la qual celebrem el 75 aniversari de la Tomatina i vint anys des de la seua declaració com a Festa d'Interés Turístic Internacional, plantegem un programa d'activitats obert a totes les persones. Perquè no sols recuperem la nostra festa, sinó que volem que siga un reflex de la unitat i la cooperació que tant ens va ajudar en els moments més durs de la pandèmia", ha assegurat Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol.

Les entrades a l'esdeveniment es poden adquirir de diverses formes: d'una banda, de manera directa des de la pàgina web oficial de la Tomatina o bé des d'aquelles agències de viatges que s'hagen inscrit per a oferir entrades i plans. El preu de l'entrada bàsica són 12 euros, però les agències ofereixen paquets amb viatges amb autobús o allotjament amb preus més alts.

Aforament limitat

Per a gaudir al màxim de la festa, però tenint en compte la seguretat dels participants, l'aforament s'ha limitat a 20.000 persones, per la qual cosa el recorregut està restringit i requereix entrada.

Per a aquelles persones amants de la Tomatina de Bunyol que no puguen desplaçar-se fins a la localitat, es pot fruir de 'La Tomatina VR Experience', un joc de realitat virtual interactiu que, amb el suport d'un visor Oculus Quest, permet xalar de les sensacions de la festa de manera atemporal, assequible i inclusiva en una batalla tridimensional de tomaques, que el jugador ha de llançar i esquivar, submergint-se en l'ambient de l'esdeveniment, gràcies als seus elements més característics, com l'aigua des dels balcons, els camions, la música, els cants i la bullícia, deixant espai a diverses sorpreses per al participant. A més, també es pot gaudir de la Tomatina gràcies a la retransmissió d'À Punt.

Arxivat a:

Destacats