Oci

La tomatina de Bunyol tornarà a tenyir els seus carrers de roig després de dos anys suspesa per la pandèmia

Serà el 31 d'agost i participaran unes 22.000 persones

Guardar

Imatge d'arxiu de la Tomatina de Bunyol
Imatge d'arxiu de la Tomatina de Bunyol

Tres anys després, la cèlebre Tomatina de Bunyol tornarà a celebrar-se en gran. Després de dos anys suspesa per la pandèmia, tant els veïns i veïnes de la localitat com centenars de turistes nacionals i internacionals esperen amb ànsies l'arribada d'aquesta festivitat que tenyirà, com sol ser habitual, els carrers de roig.

La denominada tornada a la normalitat portarà amb si el pròxim 31 d'agost a 22.000 persones que participaran en la Tomatina de Bunyol. A més, enguany es commemora la 75 edició d'aquesta festa que també compleix 20 anys des que fora com a Festa d'Interés Turístic Internacional.

'No te la pots perdre'. Sota aquest lema, la Tomatina de Bunyol convida a tot aquell que estiga en les proximitats de la zona a viure un dels principals esdeveniments turístics de la Comunitat Valenciana després que es recuperaren després de la pandèmia de la COVID-19.

Per a enguany, hauran diverses novetats com una zona d'aigües, ambient musical en el recinte de la Tomatina i "alguna altra sorpresa més", segons la regidora de Turisme i Tomatina, María Vallés.

Des del propi Ajuntament de Bunyol s'han posat a la venda unes 15.000 entrades que poden adquirir-se a través de touroperadores, agències de viatge i en la web oficial de l'esdeveniment (www.latomatina.info). Tot això, per un preu de 12 euros. A més, s'habilitarà la venda directa de 5.000 entrades.

Programació

El dissabte 27 d'agost se celebrarà, en la Plaça del Poble, La Tomatina Infantil, oberta a la participació de xiquetes i xiquets d'entre 4 i 14 anys.

El recorregut de la Tomatina de Bunyol comença a les 12 hores del 31 d'agost pels carrers Sant Lluís, Cid, la Plaça Layana i la Plaça del Poble, on finalitzarà a les 13 hores amb la traca final.

L'esdeveniment compta amb un complet pla de seguretat, inclòs l'estricte control de l'aforament, validat en els últims anys i que en 2022 es veurà reforçat. "Bunyol està preparada per si es planteja alguna circumstància que faça necessari limitar aforaments i posar alguna mesura extra", afirmen des de l'Ajuntament de Bunyol.

Finalment, cal destacar que per a aquelles persones amants de la Tomatina de Bunyol que no puguen desplaçar-se fins a la localitat, es pot gaudir de 'La Tomatina VR Experience'. Un joc de realitat virtual interactiu que, amb el suport d'un visor Oculus Quest, permet participar en una batalla tridimensional de tomaques, que el jugador ha de llançar i esquivar, submergint-se en l'ambient de l'esdeveniment, gràcies als seus elements més característics, com l'aigua des dels balcons, els camions, la música, els cants i la bullícia, deixant espai a diverses sorpreses per al participant.

 

 

Destacats