Oci

La Diputació de València habilita autobusos gratuïts a La Tomatina des de Cullera, Oliva, Tavernes i Simat de la Valldigna

La Tomatina torna aquest dimecres, 31 d'agost, després de dos anys d'aturada per la pandèmia, celebrant la seua 75 edició i 20 anys com a Festa d'Interés Turístic Internacional

Guardar

Tomatina de Bunyol
Tomatina de Bunyol

La Diputació de València culmina la seua campanya, difusió i promoció de La Tomatina amb l'habilitació d'autobusos gratuïts per a les persones que vulguen participar en la festa des de quatre municipis de la província: Cullera, Oliva, Tavernes de la Valldigna i Simat de la Valldigna. València Turisme ha posat especial atenció en 2022 en la divulgació de La Tomatina dins de la Comunitat Valenciana, en una edició especial per la recuperació de la festa, després de dos anys suspesa per les restriccions imposades per la pandèmia, i en la qual es commemoren els vint anys de la seua declaració com a Festa d'Interés Turístic Internacional.

"El suport institucional a La Tomatina és, sens dubte, clau en l'èxit de la nostra festa i en què s'haja consolidat com un dels esdeveniments d'Espanya amb major afluència de visitants, nacionals i estrangers. En aquesta 75 edició, i després dels difícils moments que hem viscut en els dos últims anys, volíem impulsar la participació de les persones més pròximes i aquesta iniciativa de la Diputació de València sens dubte ajudarà al fet que moltes d'elles decidisquen acompanyar-nos i compartir amb nosaltres, per la qual cosa estem molt agraïts", subratlla María Vallés, regidor de Turisme i Tomatina de l'Ajuntament de Bunyol.

Les persones interessades a desplaçar-se amb aquests autobusos, han de consultar la informació sobre horaris i punts d'eixida als seus ajuntaments.

A més, han de tindre en compte que, per a controlar l'aforament i garantir la seguretat de tots els participants, des de fa anys l'accés al recorregut de La Tomatina està restringit i requereix entrada. Les persones que vulguen adquirir-les puguen fer-ho a través de turoperadors, agències de viatge i en la web oficial de l'esdeveniment (www.latomatina.info), a un preu de 12 euros.

Una gran festa per a celebrar els 75 anys de la Tomatina

La Tomatina se celebra el dimecres 31 d'agost, a les 12 hores, i transcorrerà pel recorregut habitual: els carrers Sant Lluís i Cid, fins al Pont de la República. Culminarà a les 13 hores amb la traca final.

En la seua 75 edició, l'Ajuntament de Bunyol ha programat un complet programa d'activitats complementàries, amb música en directe i ambient i diferents propostes per a les persones que desitgen participar en la batalla de tomaques més internacional. Els actes arrancaran a les 1.00 hores de la matinada del dimecres 31 d'agost, amb música en directe a càrrec de l'Orquestra Mòdena, al Parc Manuel Carrascosa, que continuarà amb DJ i música ambient durant tota la nit i el matí de la festa, en diferents punts del municipi.

El tret d'eixida de la guerra de tomaques el protagonitzarà el reconegut còmic valencià Raúl Antón, encarregat de realitzar el pregó, a les 11.40 hores, en la plaça de l'Ajuntament. El programa de festejos continuarà després del recorregut, amb una festa popular en la plaça del Poble.

A més, es manté, a les 11.00 hores, el tradicional 'Palo Jabón' -un joc semblant a la cucanya, en el qual els participants han de grimpar per un pal ensabonat per a fer-se amb el pernil que el corona-.

Aquelles persones que no puguen desplaçar-se fins a Bunyol, poden gaudir de 'La Tomatina VR Experience', un joc de realitat virtual interactiu que permet gaudir de les sensacions de la festa de manera atemporal, assequible i inclusiva des de qualsevol lloc del món.

Destacats