Oci

Cheste es prepara per a la novena edició del Festival de Street Art Graffitea

Este esdeveniment anual reunirà a destacats artistes internacionals que transformaran els carrers del municipi en llenços urbans plens de creativitat

Guardar

Mural en Graffitea Cheste 2023
Mural en Graffitea Cheste 2023

Del 17 al 21 d'abril, Cheste es convertirà en l'epicentre de l'art de carrer amb la celebració de la novena edició del Festival de Street Art Graffitea Cheste, una iniciativa promoguda per la Regidoria de Cultura al costat d'Àlien Barrakudas. Este esdeveniment anual transformarà els carrers del municipi en llenços urbans plens de creativitat amb la presència dels  següents artistes nacionals i internacionals: JOTA LÓPEZ, B:K MAFIA, BUBLEGUM, BARBITURIKILLS, LUCA LEDDA, LA COMPAÑÍA DE MARIO, YEKO YEKILL, NEMO LKA, ZORRO i LLUÍS SALVADOR.

Entre les novetats d'enguany, destaca el projecte UrbanEducArt, dirigit per l'artista valencià Xemayo, que ha involucrat als estudiants dels centres educatius locals en un concurs de dibuix. Esta iniciativa culminarà amb la creació de dos murals participatius en cadascun dels col·legis participants.

Com a preludi al festival, el director artístic de Graffitea, Toni Espinar, està pintant un mural al carrer Goya de Cheste com a part de la iniciativa "Muros Insumisos", on advoca per la fi de les guerres a través de l'art.

La presentació oficial del festival tindrà lloc el 19 d'abril a les 19.00 en el teatre Liceu de Cheste. Durant este esdeveniment especial, es projectarà el documental "El Arte Urbano en Cheste, Educando la mirada", dirigit per Germans Garofalo i produït per David Trashumante, seguit d'una actuació del raper Dyso, autor de la banda sonora del documental al costat de Dave Niça.

A més, durant el cap de setmana del 20 i 21 d'abril, l'empresa Tarasca Turisme oferirà rutes guiades gratuïtes pels murals d'esta edició del festival. Els interessats hauran de reservar la seua plaça amb antelació a través de la web del festival o per telèfon. Les rutes partiran des de la plaça d'Aragó i oferiran una fascinant mirada a les obres d'art urbà a Cheste.

El festival culminarà el diumenge 21 d'abril amb l'espectacle "Trash", una proposta cultural que combina comèdia, percussió i reciclatge, que es durà a terme en el teatre Liceu a les 19.00 hores.

Així doncs, al llarg de les seues 8 edicions, Graffitea Cheste ha deixat un llegat impressionant en la localitat. Més de 100 obres d'art urbà han transformat els racons del municipi, creant un itinerari de murals excepcional que ara es destaca com una de les rutes d'art urbà més completes i fascinants de la Comunitat Valenciana.

Destacats