La llei de Protecció d'Espais Naturals s'adaptarà al canvi climàtic

Crea la Xarxa Valenciana d’Àrees Protegides i reconeix la iniciativa social en la preservació del territori

Guardar

VICE_EspaciosNaturalesCebrian
VICE_EspaciosNaturalesCebrian

El Consell ha aprovat l'avantprojecte de llei de Protecció d'Espais Naturals, un nou marc que pretén jugar un paper fonamental en l'adaptació dels territoris protegits a les condicions del canvi climàtic. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que estableix una "dinàmica més activa i coherent amb el teixit social i el territori valencià".

La nova legislació regularà aspectes dels espais naturals com la seua declaració com a àrees protegides, així com els relatius a la seua protecció, preservació, ordenació i gestió. I és que aquests espais són el 40% del territori valencià, per la qual cosa el Consell considera que aquesta actualització era una "necessitat imperiosa".

Per la seua banda, la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha assegurat que el que es pretén és "unificar tota la normativa vigent i adaptar-se a la legislació estatal".

Les novetats de la llei

El més destacable de la nova legislació és la creació de la Xarxa Valenciana d'Àrees Protegides, una estructura territorial per a ordenar els espais naturals protegits. A més, té en compte la compaginació de la conservació del territori i l'ús social per a activitats econòmiques i socials. És a dir, que complementa la protecció del territori amb el desenvolupament econòmic i social de les zones.

Finalment, reconeix i promou la iniciativa social en la conservació dels espais naturals, per la qual cosa l'Administració impulsarà iniciatives de la societat civil relacionades amb la preservació del territori. Cebrián ha assegurat que es vol aconseguir una llei "àgil, aplicable, eficaç i adaptable a la realitat ambiental i social de la Comunitat Valenciana".

Destacats