València recomana no tirar petards en Falles a l'hora de la "siesta"

Aquest és l'horari en el qual València recomana no tirar petards durant les Falles 2023

Guardar

'Macrodespertà' a València
'Macrodespertà' a València

Llum verda al bàndol faller de les Falles 2023 de València. Aquest dimarts, la Mesa de Diàleg Faller es reunia, per última vegada, per a establir les mesures que regiran la celebració de les festes josefines. Entre les mesures més cridaneres, destaca la recomanació de no tirar petards després de dinar. Concretament, entre les 15.00 i les 17.00 hores. L'objectiu no és uns altre que "aconseguir la millor convivència possible", ha destacat l'alcalde de València, Joan Ribó.

Ribó ha agraït la predisposició de totes les persones participants en aquest fòrum de diàleg i debat per a "arribar a acords en benefici tant del món faller, com de la ciutat en el seu conjunt". Així, un exemple és aquesta recomanació de no tirar petards entre les 15.00 i les 17.00 hores durant les Falles. Una recomanació que se suma a la restricció de no tirar petards a la nit a València.

Per part seua, el president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat "el clima de treball molt positiu, sense discrepàncies de pes i amb aportacions molt valuoses de diversos agents econòmics i socials, així com del mateix món faller". Així mateix, ha agraït la "predisposició de totes i tots per a arribar a acords".

En aquest sentit, cal destacar que les comissions falleres de Llanterna – Na Robella, plaça del Mercat i Doctor Collado reduiran les revetles nocturnes, fent només una o dins del local, i optaran pel 'tardeo'.

Finalment, el bàndol faller 2023 ha establit que el muntatge de carpes es durà a terme els dies 7, 8 i 9 de març, atenent, com a norma general, a la ubicació i l'afecció que eixes instal·lacions puguen tindre sobre serveis municipals com el dels autobusos de l'EMT.

A més, Galiana ha posat en valor l'acord per a evitar parades que utilitzen oli al costat de botigues de tèxtil o electrònica si no tenen autorització d'eixos comerços.

Destacats