La Plantà de les Falles 2021

És el tret d'eixida, quan s'acaben d'erigir els monuments que presideixen carrers i places

Guardar

planta 2017
planta 2017

La setmana de Falles és la més esperada per a molts valencians i valencianes. I aquesta comença realment quan els monuments fallers es queden completament preparats per a ser avaluats, jutjats, contemplats i finalment, cremats el dia de la Cremà, el 19 de març. Es tracta de la Plantà, el primer dels múltiples actes que omplen la setmana fallera i que a València Extra hem recopilat ací.

Tot un any d'intens treball en els tallers dels artistes fallers es veurà materialitzat en figures perfectament disposades, encaixades i llistes per a ensenyar. Que tot aquest procés es duga a terme sense problemes depén d'aquestes últimes hores de muntatge. El dia 15 de març hauran d'estar els monuments preparats.

Les falles infantils hauran d'estar col·locades a primera hora del matí d'aqueixa jornada. Per una senzilla raó: el jurat de la Junta Central Fallera (JCF) visita totes les falla per a, posteriorment, premiar els millors monuments. El mateix ocorre amb les falles grans. Aquestes han d'estar a les 12 de la nit. Per açò, les últimes hores solen acumular la major càrrega de treball dels fallers i falleres, i dels equips de muntatge.

Totes les falles es distribueixen en seccions. La Secció Especial agrupa els monuments amb major pressupost i categoria, i a ella li segueixen la Primera Secció, la Segona, etcètera. Les falles de cada secció competeixen entre elles en els premis que atorga la JCF. Les falles gran i xicoteta que es consagren guanyadores de la Secció Especial, tindran l'honor de ser les últimes a cremar-se. Això sí, les falles de l'Ajuntament no entren en concurs, ja que les munta l'Ajuntament de la ciutat.

Per tant, les nits del 14 i 15 de març són decisives. I són també una bona ocasió per a acostar-se als monuments per a observar com es munten o per a veure'ls ja muntats i donar el tret d'eixida a la setmana fallera.

Més informació: Falles 2021

Arxivat a:

Destacats