La Cremà, l'inici d'un nou cicle faller

Coneix l’horari de la Cremà dels diferents monuments de les Falles de València

Guardar

D'ací a unes hores, el foc posarà punt final a les Falles 2019, uns dies intensos en els quals la ciutat de València ha sigut l'escenari de la tradició i la cultura valenciana. Aquesta nit, els monuments fallers que han decorat els nostres carrers es convertiran en cendres davant l'atenta mirada de valencians i valencianes que, emocionats, començaran ja a pensar en les Falles 2020. I és que amb el foc de la Cremà no solament s'acaba un cicle faller, sinó que comença un nou.

L'origen de la Cremà es remunta al segle XVIII, quan en la vespra de Sant Josep, els fusters valencians cremaven diferents utensilis de fusta. A poc a poc, van anar donant-li forma amb l'ajuda de draps vells, fins que a mitjan segle XIX, van començar a augmentar la seua altura.

Amb el pas del temps, aquests mobles vells han donat pas als monuments actuals, unes autèntiques obres d'art, carregades de crítica, que cada 19 de març desapareixen per a donar pas a uns nous que omplen de color els carrers de la ciutat.

Horari de la Cremà de les Falles 2019

Com cada any, no tots els monuments fallers es cremen a la mateixa hora. D'aquesta manera, a les 22.00 hores, serà el moment de la cremà de totes les falles infantils de València, a excepció de la de la Falla Maestro Gozalbo- Comte Altea, guanyadora del Primer Premi de Secció Especial Infantil 2019, que retarda la seua cremà fins a les 22.30 hores, i la de la Falla Municipal Infantil que començarà a les 23.00 hores des de la Plaça de l'Ajuntament.

Serà a les 00.00 hores quan arribe el torn de dir adéu als monuments grans. La Falla L'Antiga de Campanar, Primer Premi de Secció Especial 2019, retardarà la seua cremà fins a les 00.30 hores. Finalment, la cremà de la Falla Municipal de València serà a la 01.00 hores. Per descomptat, les Falleres Majors de València 2019, Sara Larrazábal i Marina Civera, acompanyades de les seues respectives Corts d'Honor, seran testimonis de com les Falles de València arriben a la seua fi. Pots seguir amb nosaltres en directe la Cremà de les Falles 2019.

Arxivat a:

Destacats