Sara Larrazábal: "Els xiquets som el present i el futur de les Falles"

Coneixem, un poc més, a la Fallera Major Infantil de València 2019, Sara Larrazábal

Guardar

falleras-mayores-valencia-2019
falleras-mayores-valencia-2019

 

De la Falla José M.ª Bayarri – Los Isidros, Sara Larrazábal, de 10 anys, té ja ànima fallera. La seua passió per les nostres festes josefines la transmet en cadascun dels actes en els quals, amb orgull, representa València. Ara, ficada de ple en les seues funcions com a Fallera Major Infantil de València 2019, Sara Larrazábal ens conta com és el seu dia a dia, com es porta amb Marina Civera, la seua Fallera Major, o quins records mantindrà sempre en la seua memòria.

"Ara, el nostre dia a dia, consisteix a alçar-nos, pentinar-nos i acudir a tots els actes que tenim al llarg del dia, que són moltíssims". Dies atrafegats que es porten molt millor si comptes amb el suport tant de la Fallera Major de València, Marina Civera, com de la Cort d'Honor Infantil. "La veritat és que ens enduguem totes genial, ens ajudem i tenim una molt bona relació. I de Marina, què et puc dir, és meravellosa. És com la meua germana major, i crec que és la millor Fallera Major de totes".

De moment, es queda amb la Crida i l'Exaltació "perquè són moments únics que no tornaré a viure", però també, com no podia ser d'una altra manera, amb la Telefonada de l'Alcalde de València, Joan Ribó, per a comunicar-li que havia sigut la triada per a representar a la nostra ciutat com a Fallera Major Infantil 2019 "perquè torna a començar tot de nou, i va ser molt emocionant. No m'ho esperava per a res. Sempre tens una xicoteta esperança, però la veritat és que va ser molt emotiu perquè era el meu somni des de ben xicoteta", recorda Sara Larrazábal, mentre se li il·lumina la cara de felicitat.

falleras-mayores-valencia-2019

No obstant això, i malgrat estar vivint un any intens, ple d'emocions, i gaudint del seu regnat, Sara Larrazábal també se'n recorda de la seua Falla. "No he pogut anar quasi al casal perquè no tinc molt de temps, i el poc que tinc el dedique a descansar i estudiar, però tinc ganes d'anar. És una Falla molt familiar, ens coneixem tots". A més, recorda amb especial afecte el seu regnat com a Fallera Major Infantil de la seua falla: "És molt diferent, però em va agradar molt".

Espera, amb moltes ganes, que arribe el dia de l'Ofrena, un dia que sap que serà "molt emotiu". Però Sara vol gaudir dia a dia d'enguany i, sobretot, dels dies grans de la festa. "Les Falles són per a gaudir-les, i tant Marina com jo volem que tots gaudisquen amb nosaltres i que siguem unes bones Falleres Majors de València".

Però, a més, Sara Larrazábal també reivindica el paper dels més xicotets en les Falles. "Els xiquets i les xiquetes també hem de tindre un vot i una participació en la festa perquè, al cap i a la fi, som el futur, però també el present. Les Falles sense nosaltres no serien el mateix, i espere aconseguir que, enguany, els xiquets i xiquetes agafen més paper en les seues comissions".

Arxivat a:

Destacats