Tot sobre l'encesa de llums de Falles 2023: data, horari i carrers

Descobreix tot el que necessites saber per a veure l'encesa de llums de Falles de València 2023

Guardar

Encesa de les llums de Falles. Imatge: fallas.com
Encesa de les llums de Falles. Imatge: fallas.com

L'encesa de llums de Falles 2023 ja té data. Serà el dia 10 de març quan els carrers de València s'il·luminarà entre les 20.00 i les 21.00 hores. I és que al costat de la pólvora i els monuments fallers, l'encesa de llums és una de les tradicions que no poden faltar en el calendari faller de la ciutat. A més, es tracta d'un dels actes més multitudinaris de les Falles de València. Això és tot el que necessites saber per a gaudir de l'encesa de llums de València.

Data i hora de l'encesa de llums de Falles 2023

Serà el divendres, 10 de març, quan es procedisca a l'encesa de llums de València. Depenent del carrer, la inauguració oficial serà entre les 20.00 i les 21.00 hores. Així, la primera que encendrà les seues llums serà la Falla Malva-rosa – Antonio Ponz – Cavite a les 20.00 hores. Serà l'única comissió que continuarà realitzant espectacles de llums en Falles. I és que els típics espectacles de Russafa es van suprimir a causa de la gran quantitat de persones que es concentraven en un espai reduït. D'aquesta manera, se'ls exigia comptar amb vies d'evacuació i la presència d'una ambulància.

Per això, des de fa ja uns anys, per a veure els espectacles de llums de les Falles cal anar a la Falla Malva-rosa – Antonio Ponz – Cavite.

No obstant això, altres comissions sí que realitzaran l'encesa de llums 2023. Així, a les 20.30 hores serà el torn de la demarcació de Cuba – Puerto Rico amb acompanyament pirotècnic. A més, les llums de Sueca – Literat Azorín també es realitzaran el pròxim dia 10 de març.

Carrers il·luminats a València

Els principals carrers il·luminats de les Falles 2023 de València seran: Sueca, Literat Azorín, Cuba, Puerto Rico, Convent Jerusalem, Matemàtic Marzal i Malva-rosa, que corresponen a les diferents comissions falleres. Totes elles participen en la categoria A de l'encesa de llums i, per tant, és una il·luminació més espectacular, ja que compta amb un pressupost superior a 15.000 euros.

En canvi, moltes altres comissions falleres decoraran els carrers participant en la categoria B, és a dir, amb un pressupost de fins a 15.000 euros. I és que serà un jurat especialitzat qui decidisca qui s'emporta el primer premi de l'encesa de llums 2023.

València s'il·lumina el pròxim cap de setmana com a avantsala al començament de la setmana gran fallera. Pólvora, color i bon ambient inundarà la capital del Túria durant quasi tot el mes de març.

Arxivat a:

Destacats