Laura Mengó Hernández, Fallera Major de València 2023

El nom de la Fallera Major València s'ha conegut, aquesta vesprada, en l'acte de la Telefonada

Guardar

Laura Mengó Hernández, Fallera Major de València 2023, Fotografies: Armando Romero (JCF)
Laura Mengó Hernández, Fallera Major de València 2023, Fotografies: Armando Romero (JCF)

Arranquen les Falles de València de 2023. I és que, aquesta vesprada, en el tradicional acte de la Telefonada, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha revelat que Laura Mengó Hernández de la comissió Monestir de Poblet-Aparicio Albinyana serà la Fallera Major de València 2023. La màxima representant de la festa s'ha mostrat "il·lusionada" i "molt emocionada" pel nomenament, però també ha reconegut la gran responsabilitat que suposa exercir aquest càrrec.

Ha sigut a partir de les 19.00 hores, quan ha donat principi l'acte de la Telefonada a l'hemicicle municipal de l'Ajuntament de València. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, juntament amb el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, han llegit l'acta del jurat en una assemblea extraordinària de presidents de falla. A continuació, li ha comunicat aquesta decisió a la triada per telèfon, moment en el qual hem pogut escoltar les primeres paraules de Laura.

Un total de 13 candidates, triades a la Fonteta el mes de setembre passat, esperaven que fora el seu nom el que sonara aquesta vesprada. No obstant això, ha sigut Laura l'afortunada que representarà València i les seues Falles durant tot un exercici. La resta, conformarà la Cort d'Honor que estarà representada per: Laura Valero García (Molinell-Alboraia), Diana Parra Montaña (Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsà), Belén García García (Pío XI-Fontanars), Cristina Madrero Soria (Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal), Ana Isabel Martín Oliver (Reina-Vicente Guillot), Gloria Chaves Montagud (Avda de França-Alfredo Toràn i Olmos), Marta Durá Cerdá (Illes Canàries-Dama d'Elx), Ana María Arce Chovares (Barri Beteró), Ana María Fernández Coronel (Maties Perelló-Lluís de Santàngel), Mar Vercher Ferrer (Isabel la Catòlica-Ciril Amorós), Carmen Marín Peiró (Borrull-Socors) i Carolina Urgel Martínez (Ciutat de l'Artista Faller).

Demà, dimecres 19 d'octubre, tindrà lloc la proclamació de la Fallera Major de València en un acte que es desenvoluparà a l'hemicicle municipal, a les 19.00 hores, i que es podrà seguir a través d'aquest enllaç: https://www.valencia.es/es/cas/ayuntamiento/plenodelayuntamiento.

Destacats