Cavalcada del Foc 2023 de València: horari i recorregut

Descobreix tots els detalls per a gaudir de la Cavalcada del Foc 2023 de València

Guardar

Cavalcada del Foc 2022 a València. Xisco Navarro
Cavalcada del Foc 2022 a València. Xisco Navarro

La Cavalcada del Foc 2023 de València se celebrarà demà, dia 19 de març, com a acte previ a la Cremà de les Falles 2023. Es tracta d'un dels actes més cridaners de la programació fallera que començarà a les 18.00 hores i recorrerà els carrers del centre de la ciutat. Aquests són tots els detalls:

La Cavalcada del Foc 2023 serà a les 18.00 hores i el recorregut començarà des del carrer Colón i continuarà per carrer Russafa fins a la plaça Porta de la Mar. Com el seu propi nom indica, el foc i la pólvora seran els principals protagonistes d'una desfilada plena de llum i música que simbolitza l'exaltació del foc, però on a més es recuperen elements tradicionals de les festivitats valencianes com els dimonis, les bèsties de foc i una infinitat de criatures fantàstiques.

Es tracta, sens dubte, d'una desfilada en el qual el públic assistent quedarà impressionat amb carrosses, gent disfressada i mecanismes gegants de llum i color. Així, acompanyats de música i cos de ball, la cavalcada rendirà un particular homenatge al foc hores abans que comence la cremà dels monuments, posant el fermall d'or a les festes josefines d'enguany.

La Cavalcada del Foc té el seu origen en 1932, formant part de la identitat valenciana, quan les comparses de diables i carrosses del déu Plutó donaven l'inici a les Falles. No obstant això, en l'actualitat s'ha establit com el preludi a la cremà.

Després de la seua finalització, es procedirà a la cremà dels monuments fallers. D'aquesta manera, a les 21.00 serà el torn de la cremà de la Falla Municipal Infantil; mentre que a les 23.00 hores serà la cremà de la Falla gran Municipal de València. La capital del Túria s'acomiadarà, així, de les festes josefines de 2023 i donarà pas a un nou exercici faller.

Arxivat a:

Destacats