Puig avança la posada en marxa d'una campanya de promoció del consum de cítrics en tota Espanya

Guardar

Isaura Navarro i Ximo Puig a un camp de taronges
Isaura Navarro i Ximo Puig a un camp de taronges

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat a la unitat d'acció per a protegir el sector citrícola i ha avançat la posada en marxa d'una campanya de promoció per a impulsar el consum de cítrics en tota Espanya.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la primera cort de la taronja valenciana de la campanya 2022-2023, un acte que ha comptat amb la presència de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro.

Segons ha manifestat, la campanya de promoció del consum de cítrics serà presentada a partir de la setmana pròxima, i posarà en valor les qualitats saludables d'aquest producte amb la finalitat d'augmentar els nivells de consum "fins i tot en la Comunitat Valenciana".

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assenyalat que la campanya 2022-2023 es preveu "complexa", a causa de la gran oferta de fruita que s'espera collir a Europa, però ha recordat que ara competidors com Sud-àfrica han de vendre en les mateixes condicions que ho fan els agricultors valencians, la qual cosa suposa "un pas històric que mai s'havia produït i que hem aconseguit gràcies a la unitat d'acció", ha remarcat.

El cap del Consell ha assegurat que el sector de la taronja és "decisiu" en l'economia valenciana i, per això, ha de ser "viable i rendible", per a això ha manifestat la necessitat de continuar avançant en la seua professionalització així com en la millora de les estructures agràries, "amb el suport de totes les administracions", ha insistit.

Respecte a les dades de producció de cítrics, malgrat la meteorologia adversa, està previst que la collita aconseguisca els tres milions de tones de taronja, la qual cosa suposa una disminució en la producció respecte a la passada temporada, encara que aquesta reducció serà la meitat de l'experimentada per la producció espanyola. Així mateix, cal recordar que el camp valencià compta amb el 2% dels cítrics cultivats en tot el planeta i concentra el 14% de les exportacions mundials de cítrics.

Quant al suport de la Generalitat al camp valencià, cal destacar l'augment del 77% experimentat pel seu pressupost en matèria agrària des de l'any 2015, a més de l'activació de 25 milions d'euros en ajudes directes per als citricultors, i l'increment del fons de l'assegurança agrària fins als 40 milions d'euros, davant les dificultats generades pel canvi climàtic, la guerra a Ucraïna i la pujada de preus energètics.

Arxivat a:

Destacats